FOTO: / Thompson i Sedlar podržali Tomčevo domoljublje

1.6.2010.
11:39
VOYO logo

Petu knjigu, u kojoj opisuje svoj put od ateista do vjernika, autor je, kako ističe u podnaslovu, posvetio pobjedi "kulture života nasuprot kulturi smrti" na osobnoj, ali i na široj društvenoj razini.

cate-201006010202004 "Na osobnom planu naglasak je na potrebi osobnog svjedočenja obraćenja i novog života u vjeri, a na društvenom, na podizanju glasa protiv 'potiskivanja vjere, kršćanskog morala i svjetonazora' iz područja 'odgoja, obrazovanja i javnoga života' te na borbu protiv ateističkog liberalizma", rekao je na predstavljanju pater Stjepan Fridl, glavni urednik Radio Marije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako Tomac, kao obraćeni vjernik, na svih 398 stranica "Hvalospjeva ljubavi" nastoji svjedočiti dubinu svoje vjere, ali kritički progovara i o hrvatskoj društvenoj stvarnosti te zahtijeva odgovornost nadležnih za postojeće stanje.

Fridl se posebno osvrnuo na angažiranost koju Tomac, u tom kontekstu, očekuje od Crkve, "oštro se suprotstavljajući svima koji smatraju da Crkvi nije mjesto u javnom društvenom životu i koji ju žele baciti na margine društvenih događanja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomac je pak istaknuo kako i najnovijom knjigom ustrajava na putu širenja domoljublja te zastupanja vjerskih i tradicionalnih vrijednosti, koje su danas, dodao je, često na udaru, ilustriravši to primjerom "medijskog sotoniziranja" pjevača Marka Perkovića Thompsona, čemu je posvetio i nekoliko poglavlja u "Hvalospjevu ljubavi".

Svojim novim djelom, Tomac je nastojao, kako je rekao, ukazati da sadašnja hrvatska vlast "falsificira hrvatsku prošlost", što će se, smatra, tragično odraziti na hrvatsku budućnost. Izrazivši bojazan od nekih budućih zapadnobalkanskih asocijacija, Tomac je pozvao hrvatske političare da dignu svoj glas i suprotstave se tim tendencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanju su bili nazočni brojni uglednici iz hrvatskog političkog života, među ostalima i Dražen Budiša, Miroslav Tuđman, Milan Vuković, Jakov Sedlar i Slaven Letica.

Promociji je prisustvovao i Marko Perković Thompson, koji bi i sutra, kako je najavio autor, trebao biti na predstavljanju "Hvalospjeva ljubavi" u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz uvod i epilog, knjiga "Hvalospjev ljubavi" ima tri velika poglavlja "Bogotražiteljski labirint", "Kultura života nasuprot kulturi smrti" te "Zrcaljenje ljudskih duša".

Hrvatski političar i publicist sveučilišni profesor Zdravko Tomac (1937.) napisao je više od trideset knjiga, brojne znanstvene studije i članke. U svojim autobiografskim spisima "Ponoćne misli", "Moj obračun s KGB-om" te "Obraćenje od komunista do vjernika", kao i u novoobjavljenom "Hvalospjevu ljubavi" opisuje traganje za istinskim smislom i puninom života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo