Čistka / Facebook bez milosti! Nova pravila: Dobro pazite što objavljujete jer biste mogli biti uklonjeni

Image
Foto: shutterstock

Promjene na društvenoj platformi koje započinju ovog tjedna bit će uvedene globalno na više od 50 jezika

9.2.2021.
8:11
shutterstock
VOYO logo

Facebook je najavio da će poduzeti oštrije mjere kako bi sa svoje mreže uklonio lažne podatke o Covidu-19 i cjepivima.

Potez bi mogao ukloniti glavne grupe, račune i stranice zbog širenja dezinformacija o koronavirusu, piše Bloomberg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju koje je objavljeno u ponedjeljak na njihovoj stranici, tvrtka poručuje da djeluje prema savjetima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i drugih skupina kako bi proširila svoj popis lažnih tvrdnji koje su štetne. Facebook će zatražiti od administratora korisničkih grupa da moderiraju takve dezinformacije. Na Instagramu, koji je u vlasništvu Facebooka, također će se tražiti računi koji obeshrabruju cijepljenje i šire lažne vijesti o Covidu-19. 

Ako sustav Facebooka naiđe na sadržaj koji kaže da je koronavirus umjetno proizveden, da je sigurnije dobiti bolest nego cjepivo ili da injekcije uzrokuju autizam, taj će se sadržaj ukloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tvrdnje o Covidu-19 ili cjepivima koja ne krše ova pravila i dalje će biti prihvatljive za pregled od strane naših nezavisnih stručnjaka za provjeru činjenica, a ako budu ocijenjene lažnima, bit će označene i degradirane'', napisali su u priopćenju. 

Promjene na društvenoj platformi koje započinju ovog tjedna bit će uvedene globalno na više od 50 jezika, ali možda će biti potrebno neko vrijeme da postanu učinkovite, rekao je Facebook.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, tvrtka će ponuditi besplatno oglašavanje u iznosu od 120 milijuna dolara za zdravstvene odjele i nevladine organizacije koje planiraju širiti točne informacije o testiranju i cijepljenju protiv Covida-19. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo