'NAPLATIT ĆE PONIŽENJE' / Vlada bez SDSS-a? 'Plenković će sažvakati Domovinski pokret, a Pupovac će se vratiti s hiljadu momaka'

Image
Foto: Lovro Domitrović/PIXSELL

Komentirajući moguću novu Vladu bez SDSS-a, kojeg Domovinski pokret nikako ne želi u većini, Fred Matić je ocijenio da će predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac naplatiti takvo poniženje

4.5.2024.
9:52
Lovro Domitrović/PIXSELL
VOYO logo

Europarlamentarac i član SDP-a Predrag Fred Matić kritizirao je molitelje i njihove aktivnosti na Trgu bana Josipa Jelačića gdje su se nasuprot takozvanim "klečavcima" opet okupili i kontraprosvjednici. S obzirom na aktualnu političku situaciju, kazao je, moguće je da će već iduće prve subote u mjesecu na Trgu s moliteljima biti i predstavnici Vlade.

Time se referirao na sve izgledniju novu Vladu HDZ-a i još desnijeg Domovinskog pokreta koji su na jučerašnjem tajnom sastanku u Sotinu "približili svoja stajališta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pupovac će naplatiti ovo poniženje'

Komentirajući moguću novu Vladu bez SDSS-a, kojeg Domovinski pokret nikako ne želi u većini, Fred Matić je ocijenio da će predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac naplatiti takvo poniženje.

"Sve za vlast, sve za slast. Plenković će brzo sažvakati Domovinski pokret, a vjerujem da će se Milorad Pupovac vratiti s hiljadu momaka. Plenković će se prividno odreći SDSS-a dok ne sažvače DP. U životu sve ima cijenu i ne sumnjam da će SDSS debelo naplatiti ovo poniženje", kazao je Fred Matić dodajući da za par mjeseci poniženja postoji cifra koja će ublažiti sve duševne boli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON TAJNOG SASTANKA /

Je li na pomolu 'sotinska vlada'? Penava: 'Osjete se natruhe razumijevanja. Približili smo stajališta s HDZ-om'

Image
NAKON TAJNOG SASTANKA /

Je li na pomolu 'sotinska vlada'? Penava: 'Osjete se natruhe razumijevanja. Približili smo stajališta s HDZ-om'

Tajni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta snimile su RTL-ove kamere, a sve je izglednije da bi uskoro mogao pasti konačan dogovor o novoj Vladi i parlamentarnoj većini, što je potvrdio i glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Idući tjedan pada dogovor?

"Rekao bih da smo blizu dogovora", poručio je Milić. Birači su nas, dodao je, većinskom potporom na izborima obvezali da idemo u formiranju Vlade, vjerujemo da će taj proces biti uskoro gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve bi se, tvrdi Milić, moglo znati u utorak nakon službenog sastanka pregovaračkih timova dviju stranaka. "Ako sve prođe po planu, tada bismo mogli imati obrise parlamentarne većine i nastaviti razgovore o strukturi nove Vlade", rekao je glasnogovornik Vlade i član HDZ-ovog pregovaračkog tima.

Vukovarski gradonačelnik i čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava također je potvrdio da postoje pozitivni pomaci u pregovorima, no da su daleko od kraja. "Konačni dogovor očekujem sredinom idućeg tjedna, ako stvari budu išle na tragu jučerašnjih razgovora", kazao je za RTL, izbjegavajući detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Nakon protokolarnih dužnosti, Plenković i DP-ovci povukli se u Sotinu na druženje u kafić

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo