UZBUNA ZBOG BOMBE BAČENE U SOLINU / Policija strahuje od većeg obračuna: Netko pokušava naplatiti kokainski dug? Cifra nije mala...

Nakon nekoliko sličnih napada u kojima su upotrijebljene eksplozivne naprave, splitska policija sumnja da je riječ o okršaju unutar narkomiljea zbog duga od 35.000 eura za kokain nabavljen u Zadru

20.10.2021.
8:59
Ivo Čagalj / PIXSELL

U subotu navečer u ulici Gašpina u Solinu netko je bacio ručnu bombu koja je oštetila četiri vozila, od kojih su dva u vlasništvu obitelji 42-godišnjeg M.K.G. koji je policiji od ranije poznat zbog preprodaje droge. Na lice mjesta smjesta su stigli brojni policajci i službenici PNUSKOK-a zaduženi za borbu s organiziranim kriminalom, piše Slobodna Dalmacija.

Policijski istražitelji u Solin su ponovno došli i u ponedjeljak kako bi rekonstruirali događaj, a njihova istraga fokusirana je na činjenicu da su dva vozila u vlasništvu članova obitelji M.K.G.-a. On je za Slobodnu Dalmaciju izjavo kako mu je rečeno da je na automobile bačen topovski udar, a ne bomba.

'Žrtva' tvrdi da se više ne bavi kriminalom

"Moguće da je netko s pira bacio jer je tu večer bila svadba. Nije oštećen moj automobil, već dva vozila članova moje obitelji i dva izvan parkirališta. Nikome se nisam zamjerio i mislim da bačena naprava nije upućena meni, a osim toga bačena je u dvorište kuće do moje", kazao je te M.K.G. dodavši da više nije u kriminalnim vodama.

No, službene policijske informacije ipak govore da je upotrijebljena eksplozivna naprava, a radi istrage se ne spominje je li riječ o ručnoj bombi. Ostaci naprave i sav materijal prikupljen tijekom očevida poslani su u Zagreb na vještačenje.

Napad izveden kao i prije 10 godina

Inače, prije deset godina je na istoj lokaciji u Solinu u potpunosti izgorio Mercedes u vlasništvu majke M.K.G., a to se dogodilo osam mjeseci nakon što je on uhićen te osuđen na četiri godine zatvora zbog prodaje kokaina. Kaznu je odslužio u zatvoru na splitskim Bilicama.

Činjenica da je u subotu u Solinu upotrijebljena ručna bomba zadala je dodatnu glavobolju istražiteljima jer je ista takva naprava podmetnuta početkom srpnja ove godine na splitskim Skalicama na predjelu Table, kada je oštećeno vozilo osuđivanog dilera M.P., piše Slobodna Dalmacija. Već tada su krenule priče o obračunima zbog dugova u narkomiljeu, a zahuktale su se nakon uhićenja u solinskom kafiću u Ulici Marka Marulića potkraj srpnja, kada je policija spriječila potencijalni obračun i uhitila dvije osobe.

Netko pokušava naplatiti dug za kokain?

Jedan do njih, 31-godišnji D.B., prije deset dana je preminuo u stanu u Splitu, ali ne kao žrtva kaznenog djela. U stanu je pronađen njegov mobitel čiji je sadržaj pregledan i iz kojeg je potvrđen veliki dio spomenutih informacija o obračunima zbog dugova.

Slobodna Dalmacija doznaje da se radi o dugu od 35.000 eura za kokain nabavljen u Zadru. Manji dio riješen je povremenim isplatama, od kojih je najveća bila 20.000 kuna, koje su isplaćene D.B. nedugo nakon što je izašao iz zatvora ovoga ljeta. Ostatak iznosa ostao je sporan pa je istražiteljima subotnja eksplozija u Solinu bila zvono za uzbunu. Nagađa se da je bombu u Solinu bacio jedan od optuženika iz zločinačke udruge iz Splita kojoj je suđeno na Županijskom sudu 2010. godine zbog preprodaje heroina i podmetanja eksploziva u kafić konkurencije u poslu. On je sada star oko 30 godina, a tada je bio ovisnik o drogi i osuđen je na višegodišnju zatvorsku kaznu koju je odslužio.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali