'potrebni su nam ljudi' / Spašavali unesrećene kod Zagreba: 'Pita - gdje mi je dijete! Mrak, pozlit će mi! Prevrću sjedalicu...'

Image
Foto: Facebook/Violeta Jelić
Image
Foto: Facebook/Violeta Jelić

Od njezine ispovijesti proći će vas jeza

15.9.2019.
14:33
Facebook/Violeta Jelić
VOYO logo

Društvenim mrežama dijeli se post Violete Jelić iz Siska koja je u petak bila svjedokinja prometne nesreće na zobilaznici kod Velike Gorice u smjeru Jankomira. U stvari, ona je sama zamolila da se dijeli jer traži osobe koje su se, kao i ona, zatekle na mjestu nesreće, a koje su nesebično prikočile u pomoć dok su drugi samo prolazili. Želi im zahvaliti na nesebičnosti i ljudskosti prije svega koju su pokazali u tim teškim trenucima. 

Od njezine ispovijesti ćete se naježiti pa je prenosimo u cijelosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi, koliko zaista ima pravih ljudi???

Vozim se večeras na proslavu rođendana kolegice, smišljam fore za čestitku, svira radio, vesela sam, sutra idem kod prijatelja u berbu, moram još štošta za vikend pročitati, riješiti, spremiti.... i odjednom iskre frcaju na sve strane, samo iskre, ispred mene se auto odbija, struže ogradu, rotira, iskre, samo iskre. Kočim, automatski palim sva 4 svjetla - ne znam otkud svjesna da me netko može pokupiti... izbjegavam auto u rotaciji i stajem na desnoj traci. Okrećem se, auto zaustavljen nema prednji dio. Mrak je, ne vidim, dimi se iz ostataka, komadi po cesti. Dim, hoće li eksplodirati??? Auti nas zaobilaze i prolaze!!!! Ne vjerujem!!! Ne vjerujem da nas zaobilaze! Ispred nas kamion - manji, na boku, na sred zaobilaznice. Pokušavam utipkati 112, ne možete zamisliti koliko puta možete fulati brojeve.. Izlazim iz auta..mašem drugima, počinju se zaustavljati.. Netko mi se javlja na 112 i tražim oznaku kilometra autoceste kako bi nas locirala - 23km - zaobilazinica Velika Gorica prema Jankomiru. Prilazim autu. Vozač s glavom oslonjenom na volan. Mladić, veli da je vozač i poduzetnik prilazi mi pomoći, otvara vrata. Čovjek diže glavu s volana. Živ je!!!! Hvala Bogu! Živ je! Vičem - izvucite ga van, izvucite - auto se dimi! Izvlačimo ga. Dezorijentiran, ne zna što se dogodilo, slomljenog nosa, ali živ! Trčim prema kamiončiću, radnici koji su se vjerojatno vraćali s posla, izvukli se već. Pipam ih po prsima, pitam jesu dobro, da li koga što boli, za mnom trči mlada žena, lijepa-anđel, ispituje ih jesu li dobro, razgovara, daje upute, priča s hitnom na telefon. Neki auti i dalje prolaze.. dok nas dvije žene unezvjereno letamo po autocesti. Tu su i dvojica s natpisom na košuljama sch (Schachermayer) šute i pomažu, drže ljude, traže trokute, šute i pomažu - pomažu! Drugi prolaze.. Svi su živi hvala Bogu! Tada čovjek iz osobnog auta bez prednjeg dijela pita - gdje mi je dijete! Mrak, pozlit će mi! Mladi vozač, ova dvojica iz sch-a prevrću sjedalicu, ja vičem gledajte pod sjedala, u panici shvaćam da nema šajbe! Možda je dijete izletjelo kroz prozor. Mrak je..kud da tražimo. Tresem vozača, pitam ga je li zna gdje je bio, kud je krenuo? Mladi poduzetnik pronalazi njegov mobitel, ja mu naređujem da zove ženu da joj kaže da je živ i pita ju gdje su djeca!!!! Djeca su doma s njom. Hvala Bogu, doma su. Dolazi policija.. čujem mladu ženu, lijepu, anđela da govori policajcu kako su svi ok, da je ona liječnica i da je ona zvala hitnu. Pružam joj ruku, predstavlja se - nešto , Barjaktarević, doktorica Barjaktarević s Rebra. Govori mi da su svi dobro. Govori policajcu da su svi dobro i pri svijesti. Policajac nas pita što smo vidjeli. Govorim iskre, samo iskre, bila sam prva iza sudara, ostali su stali pomoći. Ostali su LJUDI koji su stali pomoći. Policajac nam govori da možemo svi ići.. i odlazimo madi vozač poduzetnik i dečki iz sch-a i doktorica i ja. Pozdravljamo se i pružamo si ruke - svi su živi.

Ako znate dr. Barjaktarević s Rebra, zahvalite joj u moje ime što je zaista liječnik i čovjek i ako morate k njoj, u sigurnim ste rukama! Ako Schachermayer d.o.o. zna tko je večeras 13.9.2019. u 21h od radnika bio na toj dionici, neka zna da uz radnike ima i ljude - treba ih nagraditi! (ako tamo koga znate šerajte priču).

Ako se mladi poduzetnik vozač pronađe, neka zna da sam mu osobno zahvalna jer uz to što je profesionalni vozač, pokazao je koliko je velik čovjek. Ostali su samo prošli!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja sam svaki dan na autocesti i svima su nam potrebni LJUDI!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo