SADA IM PRIJETI ZATVOR / Dječaka poslali samog busom iz Njemačke u Hrvatsku i prestali se brinuti za njega: Očuh ga tukao i nije htio da živi s njima?

'Očuh je počeo tući mamu, ja sam je branio, pa je i mene tukao. Onda sam otišao kod prijatelja, a majka bi me ujutro puštala u stan kada je očuh bio na poslu. Bio sam kasnije i kod tate u Hrvatskoj, ali on ima mali stan i novu ženu s kojom čeka dijete, pa nisam mogao ostati', ispričao je dječak

15.10.2021.
11:38
Luka Stanzl / Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Roditelji s pakračkog područja optuženi su da su dijete (13) samo autobusom iz Njemačke poslali djedu i baki te se prestali brinuti o njemu, piše Danica.hr, pa im sada zbog toga prijeti godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Oni su od kolovoza 2019. do rujna lani kao roditelji zanemarili vlastito dijete koje su autobusom poslali iz Njemačke u Hrvatsku kod djeda i bake, nakon čega su svu brigu o djetetu prepustili djedu svjesni da se on zbog svoje starosti neće moći adekvatno brinuti o djetetu.

Partner nije htio da živi s njima

Tužitelji su naveli da je dijete učestalo izlazilo u noćnim satima te uzimalo djedov novac bez dozvole, a unatoč upozorenjima, roditelji nisu došli po dijete, niti su osigurali stambene uvjete za njegov povratak u Njemačku.

"Imao je 13 godina, poslala sam ga samog autobusom jer je to u Njemačkoj normalno i on je već tako dolazio. Moj novi partner, osim toga, nije htio da dijete živi s nama, a stan u Njemačkoj je na njega", kazala je majka djeteta koja je tijekom istrage navela da dijete nije htjelo iću u školu u Njemačku, pa je dobivala kazne. Navela je i da se sin uhvatio lošeg društva.

Njezin bivši suprug, otac djeteta, tijekom istrage branio se šutnjom i nije želio iznositi obranu.

Majka bi ga puštala u stan kada je očuh bio na poslu

"Očuh je počeo tući mamu, ja sam je branio, pa je i mene tukao. Onda sam otišao kod prijatelja, a majka bi me ujutro puštala u stan kada je očuh bio na poslu. Bio sam kasnije i kod tate u Hrvatskoj, ali on ima mali stan i novu ženu s kojom čeka dijete, pa nisam mogao ostati", ispričao je dječak.

Roditelji su optuženi za kazneno djelo povrede djetetovih prava te ih se tereti da su grubo zanemarili svoju dužnost podizanja, odgoja i obrazovanja djeteta.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali