Play ponuda

STIGLA NAPLATA? / Povjerenstvo s ukupno 13.000 kuna kaznilo Dragana Kovačevića, ali kažnjena su i druga poznata lica

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bivšeg predsjednika Uprave Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela

27.8.2021.
13:59
Matija Habljak/PIXSELL
Play ponuda

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka  društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda nije prenio upravljačka prava na drugu osobu na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja - CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Image
TKO JE, ZAPRAVO, TAJ DRAGAN KOVAČEVIĆ: /

Moćni direktor plesao je sa SDP-om, HNS-om, Plenkijevim frendom, a onda se ipak - prekombinirao

Image
TKO JE, ZAPRAVO, TAJ DRAGAN KOVAČEVIĆ: /

Moćni direktor plesao je sa SDP-om, HNS-om, Plenkijevim frendom, a onda se ipak - prekombinirao

Inače, bivšeg predsjednika Uprave Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela. 

Kažnjen i gospićki gradonačelnik, bivši predsjednik Uprave Pletera...

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 10.000 kuna (plativo u deset rata) kaznilo i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića jer je istovremeno obavljao tu dužnost te funkciju direktora u trgovačkom društvu "Ličanka - proizvodnja pića" iz Donjeg Pazarišta i prokuriste u trgovačkom društvu "Pivovara Ličanka" iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna (plativo u dvije rate) kaznilo bivšeg saborskog zastupnika Igora Dragovana jer podatci u njegovoj imovinskoj kartici nisu odgovarali podatcima u zemljišnim knjigama vezano uz parkirno mjesto stečeno 2017. godine te suvlasništvo u stanu njegove supruge.

Bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Pleter-usluge Marijan Mareković kažnjen je sa četiri tisuće kuna (plativo u četiri rate) zbog desetak manjih nepravilnosti vezanih uz nekretnine te pogrešne podatke vezane uz svoje prihode te prihode i mirovinu supruge u izvješćima o imovinskom stanju.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg saborskog zastupnika Milana Kujundžića zbog nesklada u imovinskoj kartici vezanoj uz prihode (dohodak od plaće i honorar koji mu je isplatila Opća bolnica Virovitica), nekretnine u njegovom vlasništvu kao i vlasništvu njegove supruge te u poslovnim udjelima i dionicama (nije prijavio dionice HT-a).

Play ponuda
Play ponuda