MODERNI ROMEO I JULIJA / Podignuta optužnica protiv muškarca koji ne odobrava vezu svoje kćeri: Pucao i prijetio pištoljem

Nepozvan je ušao u njihovu kuću tražeći od oštećenika da s njim uđe u osobno vozilo, što je ovaj odbio učiniti

16.7.2021.
11:02
Petar Glebov / PIXSELL / ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1965.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz članka 139. stavak 2. KZ-a. (14. 7. 2021.).

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 16. lipnja 2021. oko 21,05 sati u okolici Rijeke, motiviran saznanjem o vezi oštećenikovog sina s njegovom kćeri, a koju vezu on ne odobrava, s ciljem da kod njegovog sina (2005.) izazove osjećaj straha, nepozvan ušao u njihovu kuću tražeći od oštećenika da s njim uđe u osobno vozilo, što je ovaj odbio učiniti.

Iz vozila uzeo pištolj

Nakon toga je, pod izlikom da ide po mobilni telefon, iz svog osobnog vozila uzeo pištolj te višekratno izgovarajući prijetnje prema oštećeniku i njegovom sinu ispalio jedan hitac iznad njihovih glava, da bi potom, u namjeri da oštećeniku nanese tešku tjelesnu ozljedu, nišaneći iz blizine pucao iz pištolja u pravcu oštećenikove lijeve noge. Ispaljeni metak ga je pogodio u predjelu lijevog skočnog zgloba i nanio mu prostrijelnu ranu.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku).

Možda će te zanimati

PRVI PUT NAKON 300 GODINA / Konačno su spojeni sjever i jug: Vidiš, ja sam se već sad naježio...'; Evo koliko će most skratiti putovanje
Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali