KONAČNO JE DOČEKAO PRAVDU / Sin poginulog talijanskog para: 'Horvatinčić je napravio grešku i mora platiti kao i svi ostali. To je važna poruka'

Sin poginulog talijanskog bračnog para Salpietro poručio je da je 14. srpnja važan datum u njegovu životu

16.7.2021.
8:33

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić proveo je prvi dan u remetinečkom zatvoru, deset godina nakon pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, Francesco i Marinella Salpietro.

Iščekuje puštanje na liječenje

U zatvor je stigao na štakama u srijedu oko 22 sata, novinarima obećao da će biti dobar zatvorenik, a njegov odvjetnik još uvijek vjeruje da će žalba biti uvažena te da će Horvatinčić biti pušten na liječenje.

Poduzetnik je prvu noć proveo u samoizolaciji, a potom ga je pregledala zatvorska liječnica. Njegov odvjetnik kaže kako je on - dobro.

"Liječnica koja ga je pregledala smatra da on ne treba ići u bolnicu, tako da nije išao u bolnicu. Možda je bilo za očekivati da će ići u zatvorsku bolnicu. On ostaje i dalje u Remetincu", rekao je odvjetnik Velimir Došen.

Svi moraju platiti cijenu

No, cijena je to kazne od četiri godine i 10 mjeseci na koju je čekao 10 godina. Horvatinčić je poručio da mu je žao zbog nesreće, ali i da je obeštetio djecu poginulog para.

"Toj djeci se ne mogu nikakvi novci namiriti za izgubljene roditelje, ali i tu sam isto odreagirao sa 400 tisuća kuna/eura i gdje su djeca oko toga povukla žalbu na moju oslobađajuću presudu", poručio je Horvatinčić, a njegov odvjetnik Došen dodao kako je riječ o 400.000 eura odštete koja mu je presuđena.

Federicu Salpietru, sinu poginulog para, 14. će srpnja ove godine ostati vječno upisan u sjećanje. "Nažalost, Horvatinčić je napravio grešku i mora platiti kao i svi ostali. Svi moraju platiti ako učine grešku. To je važna poruka za sve. Zato, hvala vam svima. Ovo je važan dan, 14. srpnja, za sve nas", poručio je za RTL.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali