STRAH U SLAVONSKOM BRODU: / Oba muškarca zaklana odvijačem, vjeruje se da su ubojstva povezana

Dva stravična ubojstva u Slavonskom Brodu ipak bi mogla biti povezana jer su obje žrtve, čija su mrtva tijela pronađena u ponedjeljak, usmrćena odvijačem.

25.10.2016.
23:10
PIXSELL, Ivica Galović

24 sata pišu kako su Brođani u strahu smatrajući da mnogo toga upućuje na povezanost dvaju ubojstava. Kuće ubijenih, naime, nisu daleko jedna od druge, a obojica su zaklani odvijačem.

Ubijeni starac dobivao je prijetnje

Marinko Tomić (49) usmrćen je odvijačem zabodenim mu ravno u srce. Njegovo tijelo policajci su pronašli u ponedjeljak poslije 15 sati, a susjedi su ga posljednji puta vidjeli tijekom vikenda dok je šetao psa.

Šest sati kasnije policiji je dojavljeno da je u obiteljskoj kući u Reljkovićevoj ulici pornađen mrtav Luka Ćosić (80) čije je tijelo također bilo izmasakrirano odvijačem. Njegove kćeri, koje ne žive u Slavonskom Brodu, kazale su za 24 sata da je njihov otac dobivao prijetnje, ali više od toga nisu željele reći zbog istrage.

"Poznajem dobro svojega djeda i znam da on nikad ne bi otvorio ulazna vrata nepoznatoj osobi. Ubijen je u kuhinji koja je bila zaključana, ključa nema, pa pretpostavljam da je to počinio netko koga je on poznavao ili mu se lažno predstavio. Meni je ovo sve sumnjivo. Istina je da je djed dobivao prijetnje, a jedna mu je čak javno izrečena pred više ljudi. Sve smo to ispričali policiji", rekao je unuk ubijenog starca.

"To je strašno. Bio mi je kao otac"

Susjeda ubijenog, Ankica Hlevnjak, kaže da je čitavo susjedstvo u šoku.

"To je strašno, to je bio jedan čovjek za sve. On mi je stvarno bio kao otac. Nikad se nešto takvo nije dogodilo ovdje. Živio je sam, a imao je podstanarku. Ona se valjda zabrinula za njega i zvala policiju", kazala je susjeda.

Podstanarka ubienoga ispričala je kako je shvatila da se nešto loše dogodilo: "Pošla sam u trgovinu i Luka je bio u dvorištu, čistio je opalo lišće. Vratila sam se oko 14.30 sati i nije ga bilo u dvorištu, mislila sam negdje je otišao. Oko 20 sati nisam vidjela svjetlo u njegovim prostorijama, a to mi je bilo čudno. Pomislila sam da mu možda nije pozlilo jer je u godinama. Zvala sam ga, ali mi se nije odazivao. Bilo mi je sumnjivo, pa sam pozvala susjedu, a onda i policiju", kazala je podstanarka.

I dok su susjedi ubijenih muškaraca uvjereni da psotoji veza između ova dva okrutna ubojstva, u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj zasad niječu moguću povezanost.

Galerija

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali