KRIJUMČARILI PET TONA KOKAINA: / MUP i MVEP bez komentara na uhićenje trojice Hrvata

U Ministarstvu unutarnjih poslova doznaje se da je riječ o akcijama u koje hrvatska policija nije bila uključena, a vodili su ih britanske,

4.7.2018.
22:26
Policia judiciaria

Čak trojica hrvatskih državljana uhićena su, prema pisanju medija, krajem lipnja u blizini azorskog i kanarskoj otočja na dvije jedrilice koje su iz Južne Amerike u Europu prevozile kokain, no hrvatske institucije o uhićenjima se nisu službeno oglasile. U Ministarstvu unutarnjih poslova doznaje se da je riječ o akcijama u koje hrvatska policija nije bila uključena, a vodili su ih britanske, portugalske i španjolske snage za suzbijanje trgovine drogom.

Ministarstvo vanjskih poslova, s druge strane, napise o uhićenjima nije komentiralo.

Dvojica s područja Zadra i jedan iz Rijeke

Jutarnji list na svom je portalu u srijedu navečer objavio da su u velikoj međunarodnoj akciji kodnog imena Canelas španjolska i portugalska policija u svega deset dana presrele tri jedrilice nedaleko od Kanara i Azora te zaplijenili ukupno gotovo pet tona kokaina dopremljenog iz Južne Amerike. Na jedrilicama su u krijumčarenju uhićena trojica hrvatskih državljana.

Prema pisanju Jutarnjeg lista dvojica Hrvata, inicijala V. C. i K. A., sa zadarskog područja, uhićeni su na 20-metarskoj jedrilici Wall Street, koja je 25. lipnja doplovila u blizinu Azora. Prethodno je 21. lipnja portugalska policija na jedrilici Oggi zaplijenila oko 1400 kilograma kokaina. Pritom je uhićen jedan hrvatski državljanin s riječkog područja te jedan Nizozemac i jedan Britanac. Policija, prema pisanju medija, istoj kriminalnoj organizaciji pripisuje i krijumčarenje 1,85 tona kokaina pronađenog na jedrilici Pepper, na kojoj su uhićeni jedan britanski i dva francuska državljana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali