OGLAS

Dolijali / FOTO Pogledajte njihov alat, periku i lažne brkove: Mladi Rusi pokušali opljačkati bankomat u Karlovcu

Image
Foto: PUZ

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku

22.2.2020.
14:11
PUZ
VOYO logo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave karlovačke, PNUSKOK-om, proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Ruske Federacije, starosti 21 i 22 godine zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporaba naprava, oštećenje tuđe stvari i računalna prijevara u pokušaju.

Image

Pogledajte njihov alat, periku i lažne brkove: Mladi Rusi pokušali opljačkati bankomat u Karlovcu

Image

Pogledajte njihov alat, periku i lažne brkove: Mladi Rusi pokušali opljačkati bankomat u Karlovcu

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni po prethodnom dogovoru, u različito vrijeme s jednim danom razlike i na različite načine došli na područje Republike Hrvatske u Zagreb,  gdje su odsjeli u hotelima na različitim adresama, nakon čega su unajmili osobno vozilo s kojim su 20. veljače 2020. godine u ranim jutarnjim satima dovezli se na područje Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su parkirali, pješice su se uputili u neposrednu blizinu bankomata te s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristili, oštetili ga na način da su uporabom tjelesne snage i podesnog alata, kojega su prethodno nabavili i donijeli sa sobom, demontirali masku, odnosno plastiku na gornjem dijelu bankomata iznad tipkovnice, pri čemu su na taj način napravili otvor koji se može pristupiti komunikacijskim žicama bankomata koje su pogodne za priključivanje elektronske naprave u namjeri da elektronskim putem daju nalog bankomatu za isplatu novca. Nakon toga su se zbog nepoznatih razloga udaljili s mjesta počinjena kaznenih djela, ne otuđivši novac, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Temeljem naloga suda, obavljena je pretraga prostora gdje su boravili i vozila te su pronađeni predmetni prikladni za prikrivanje identiteta prilikom mogućih činjenja kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo