Play ponuda

DIVLJAK S KVATRIĆA SLOMIO SE U SUDNICI: / 'U par sati popio sam 7 piva i 6 viskija... I meni je život uništen'

Image
Foto: Facebook/PIXSELL

Na sud su pozvani vještaci i očevici nesreće na Kvaternikovom trgu.

30.11.2016.
18:43
Facebook/PIXSELL
Play ponuda

Skrušen, uplakan, vidno potresen 26-godišnji , bivši nogometaš i prodavač polica osiguranja, priznao je na sudu vlastitu krivnju za tragičnu prometnu nesreću 11. travnja ove godine kada je potpuno pijan, vozeći se 108 kilometara na sat na Kvaternikovom trgu naletio na skupinu pješaka - supružnike Ljiljanu i Aleksandra Kusalovića je usmrtio, dok su još dvije pješakinje ozljeđene.

Image
HOROR KAKAV SE U ZAGREBU NE PAMTI: /

Pijanom divljaku već su četiri puta oduzimali vozačku!

Image
HOROR KAKAV SE U ZAGREBU NE PAMTI: /

Pijanom divljaku već su četiri puta oduzimali vozačku!

'Nisam bježao s mjesta nesreće'

Međutim, izjavio je da se ne osjeća kriv za nepružanje pomoći unesrećenima, jer je čak pokušao pobjeći s mjesta udesa, ali su ga prolaznici zaustavili.

Galerija

Bilo je oko 21.30 sati kada je Kovačević brzinom za 68 kilometara većom od dopuštene naišao Maksimirskom cestom. No, kod samog križanja s Kvaternikovim trgom izgubio je nadzor nad upravljačem.

Kobni udar

U idućem trenutku desnim prednjim kotačem udario je u nogostup, a zatim i u kameni okvir ograde koja se nalazila na ulazu u pothodnik. Projurio je dalje kroz raskrižje s Domjanićevom ulicom, nakon čega je automobil pokupio i metalnu ogradu koja je potpuno izletjela iz ležišta, potom i semafor i nekoliko plastičnih kanti za smeće te prometni znak. Na kraju je naletio skupinu pješaka.

"Užasno mi je žao. Svjestan sam boli što sam ju prouzročio toj obitelji. Ja od tada ne mogu spavati. I moj život do kraja je uništen", rekao je Kovačević čiji je odvjetnik Rafael Krešić zatražio da se u nastavku postupka dodatno ispitaju svi vještaci.

shimmer fallback
shimmer fallback

Je li zbog pijanstva uopće bio svjestan ičega?

Psihijatar i toksikolog trebali bi odgovoriti na pitanje je li, s obzirom da je imao koncentraciju veću od dva promila alkohola u krvi, Kovačević uopće mogao ikome pomoći.

"Vještaci nam moraju pojasniti je li moj klijent mogao vidjeti što je napravio, s obzirom da su se otvorili svi zračni jastuci u vozilu. Ta on do idućeg jutra postao svjestan razmjera nesreće", argumentirao je svoj zahtjev odvjetnik Krešić. Dodao je kako je tužiteljstvo u optužnici navodi da je Ljiljana Kusalović odmah podlegla ozljedama, pa je zato upitno bi li joj Kovačević uopće mogao pomoći.

Tog dana, kako je sam opisao, ništa nije jeo, a nakon posla ostao je piti s prijateljem. Između 17 i 20 sati popio je 6-7 piva i 5-6 čaša žestice.

Play ponuda
Play ponuda