Budite prvi koji će uživati u novoj predstavi Regoč u kazalištu Trešnja!

U petak, 9. ožujka u 19 sati u kazalištu Trešnja će se održati premijera predstava Regoč u režiji Dore Ruždjak Podolski. Predstava je nastala prema priči Ivane Brlić Mažuranić.

6.3.2012.
9:49

Dođite saznati kako ce pomoću Acro yoge i neobičnih projekcija redateljica Dora Ruždjak Podolski i Trešnjin ansambl dočarati diva Regoča i malenu Kosjenku te njihovo zajedničko putovanje...

Svoje prve priče Ivana Brlić Mažuranić ispisivala je za vlastitu djecu ni ne sluteći da će na njima odrastati generacije.

Njene "Priče iz davnine" vraćaju nas u neka davna vremena, okupljaju nas oko imaginarnog ognjišta da nas podsjete na sve ono zaboravljeno što nam se sasvim neočekivano ukazuje kao istina. Istina o svijetu u kojem živimo, o onom vidljivom i nevidljivom, pojedinačnom i kolektivnom.

Ivana Brlić Mažuranić pripovjedač je koji u mitskom prepoznaje ono svakodnevno. Pod njenim spisateljskim perom bajka postaje stvarnija od realnosti, a majstorstvo njenog jezika gotovo nam ritualno obećava povratak u mit koji nam pokušava dati odgovor na vječna pitanja i zablude.

Ove sezone kazalište Trešnja prvi puta postavlja "Regoča", priču o neuputnom divu i malenoj vili Kosjenki.

"Lud si ti, Regoču, zaista si lud što ovdje živiš i život svoj baviš brojeći pusto legensko kamenje. Hajdemo, Regoču, da vidiš krasote po svijetu i da sebi nađeš vrednijeg posla." jednom davno Kosjenka je rekla Regoču. Na sceni kazališta Trešnja u režiji Dore Ruždjak Podolski Kosjenka će ponoviti svoj poziv.

Na Regočevim ramenima povest će nas na putovanje na koje smo zaboravili otići. Kosjenkina zaigranost i iskrena začuđenost prizvala je naša vlastita djetinjstva. Njezin put po zemlji koja nosi takve krasote podsjetio nas je da svijet oko sebe gledamo očima djeteta, kao da ga prvi puta vidimo. Otvorio nam je prostor i vrijeme da nanovo preispitamo što za nas znači dobrota, znatiželja, odrastanje, mudrost, ljubav i zajedništvo. Nadamo se da će te u tom začuđenom pogledu pronaći sebe, na Regočevim ramenima, u Kosjenkinom koščiću.

Izvedbe za građanstvo: subota, 10. ožujka u 17 sati nedjelja, 11. ožujka u 11 i 17 sati

Preporučena dob: 7+

Igraju: Aleksandra Naumov, Radovan Ruždjak, Ivana Bakarić, Vanda Vujanić Šušnjar, Maja Kovač, Petar Banda

Dobitnici za subotu: Sven Kadojić Kruno Bartolić

Dobitnici za nedjelju: Ana Geček Kristijan Borko

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali