Volvo XC60 terenac godine

Titulu međunarodnog terenskog/SUV vozila godine su Volvu XC60 dodijelili Amerikanci na sajmu automobila u Los Angelesu.

9.12.2009.
17:45
VOYO logo

Volvo XC60 je pobijedio u konkurenciji 10 novih crossover, SUV i pick-up vozila, a prema mišljenju probranog žirija profesionalnih automobilskih novinara.

Ovaj SUV pomogao je Volvo Carsu za Sjevernu Ameriku (VCNA) zabilježiti konstantan šestomjesečni rast prodaje od mjeseca lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volvo XC60 odabran je za pobjednika od strane 19 automobilskih novinara iz SAD-a i Kanade, novinara koji stoje iza najčitanijih dnevnih novina, magazina i internetskih portala.

Članovi žirija prilikom nominiranja morali su u obzir uzeti misiju ICOTY-ja koja glasi nagrađivanje vozila koji reflektiraju emocionalnu povezanost između automobila i životnog stila njegovog vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna od najprestižnijih automobilskih nagrada na svijetu i veoma smo ponosni što ju je naš bestseller XC60 osvojio", istaknuo je Stephen Odell, predsjednik Volvo Cars korporacije.

Nagrada za međunarodni terenac godina predstavlja 20. priznanje koje je Volvo XC60 osvojio otkako se našao u prodaji u Europi krajem 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

XC60 je prvo vozilo koje nudi City Safety sustav kao dio serijske opreme. Ova jedinstvena Volvo tehnologija pomaže vozaču izbjeći frontalni udarac pri nižim brzinama. Ukoliko vozač ne reagira na vrijeme, sustav samostalno aktivira kočnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo