Nijemac oživio britanski sportski brand

Kultni britanski sportski brand se vraća!

5.7.2010.
17:40
VOYO logo

Kao što se i predviđalo, mladi ruski milijunaš Nikolai Smolenski nije imao iskustva ni znanja upravljati s jednom od svojih 'igračaka' – tvrtkom TVR.

Ona je, nažalost, još uvijek u njegovom većinskom vlasništvu, no svjetlo na kraju tunela upalio je Nijemac Jürgen Mohr, vlasnik tvrtke Gullwing, manjinskog dioničara kultnog britanskog proizvođača automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi model Nijemac je najavio za rujan, a proizvoditi će se na kontinentu. Biti će baziran na podvozju TVR Sagarisa, karoserija će biti dijelom modificirana s modela Tuscan, dok će za pogon biti korišteni V8 motori iz Chevrolet Corvette V8 sa 437 i 647 KS.

Prvi čovjek Gullwinga Mohr očekuje kako će to biti najbolji TVR svih vremena te najavljuje nove modele, čak i na alternativne pogone. Dodaje kako može zamisliti TVR koji vozi i na struju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelazak marke TVR u ruske ruke nije bio dobro dočekan na Otoku, a kako su tek tašti Britanci primili vijest o nastavku proizvodnje u Njemačkoj bolje da i ne govorimo.

Ipak, treba sačekati prve rezultate i konkretni automobil pa dati realnu prosudbu. Inače, tvrtka Gullwing je jedan od službenih proizvođača AC Cobre, a prošle godine je privukla veliku pažnju svojom replikom Mercedesa 300SL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo