Još ljepši i svježiji: Nissan X-Trail

Nizom opsežnih preinaka popularni Nissanov SUV X-Trail želi zadržati položaj jednoga od rijetkih svestranih i okretnih vozila s pogonom na sve kotače.

18.8.2010.
23:22
VOYO logo

Promjene na X-Trailu obuhvaćaju kozmetičke preinake vanjštine, povećanje dojma kakvoće i funkcionalnosti unutrašnjosti te niz mehaničkih i aerodinamičkih preinaka. Sve zajedno pridonose smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2.

Najuočljivije promjene načinjene su na prednjem kraju, a dizajneri su se pozabavili i stražnjim. Prepoznatljiva X-Trailova vertikalna stražnja svjetla osuvremenjena su LED tehnologijom, što smanjuje potrošnju goriva, ali i povećava sigurnost. Kotači su veći i širi, do dimenzija 225/55/18, pa X-Trail na cesti izgleda još ljepše i uvjerljivije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog preinaka vanjskog izgleda X-Trailove su se dimenzije malo povećale: kao rezultat redizajna prednjeg kraja ukupna je duljina veća za 10 mm, a zbog povećanja širine i promjera guma za 10 mm povećane su također visina i širina automobila.

U unutrašnjosti, primjenom kvalitetnijih materijala i većom usklađenošću boja, osobito oko podnožja A-stupa, stvoren je skladniji ambijent. Kvalitetniji materijali uporabljeni su za umetke oko prekidača na upravljaču i umetak oko ručice mjenjača te na vratnom odmorištu ruke, a sjedala su presvučena debljim i, na dodir, mekšim tkaninama. Modeli s unutrašnjošću obloženom kožom ljepše su i kvalitetnije prošiveni. Pored toga, vozači će cijeniti bolju preglednost i čitljivost nove instrumentne ploče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnicima na stražnjoj klupi u novom će X-Trailu biti udobnije jer je preoblikovanjem prednjih sjedala stvoreno dodatnih 10 mm prostora za koljena, no ne na štetu vozačeve i suvozačeve udobnosti.

Važne promjene pod poklopcem dizelske inačice X-Traila rezultirale su manjom potrošnjom goriva, smanjenim emisijama ispušnih plinova i usklađenošću s normom Euro 5. Glavna je inovacija dodatak još jedne brizgaljke, pa ih je sad ukupno sedam, a novom je rasporedu brizgaljki prilagođen i oblik glave cilindra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod ručnog su mjenjača omjeri promijenjeni kako bi se postigao bolji kompromis između ubrzanja, štedljivosti i emisija, a kod automatskog je mjenjača smanjeno trenje. Znatno je smanjena emisija CO2 i potrošnja goriva.

Sve nabrojane izmjene na poprilično privlačnijem X-Trailu biti će na dispoziciji već od rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo