Play ponuda

'ŽENSKI SVJETSKI AUTO GODINE' / Imamo pobjednike! Za ovih šest automobila žene kažu da su najbolji u 2023. godini! Slažete li se s njihovim izborom?

Žiri Ženskog svjetskog automobila godine objavio je pobjednike u šest kategorija, koji će se boriti za nagradu ukupnog pobjednika

15.2.2023.
9:57
Play ponuda

Žiri Ženskog svjetskog automobila godine (Women's World Car of the Year) objavio je pobjednike u šest ovogodišnjih kategorija: urbani automobil, obiteljski automobil, velika limuzina, veliki SUV, sportski automobil i 4x4/Pick-Up.

Najboljim gradskim autom proglašen je Kia Niro, najboljim obiteljskim automobilom Jeep Avenger, najbolja velika limuzina je Citroën C5 X, najbolji veliki SUV je Nissan X-Trail, najbolji sportski automobil je Audi RS 3, a najbolji 4x4/Pick-Up je Ford Ranger.

Izvor:

Vozila koja su pobjednici kategorija predstavljaju izvrsnost u svojim segmentima na temelju sigurnosti, vožnje, udobnosti, tehnologije, dizajna, učinkovitosti, utjecaja na okoliš i vrijednosti za novac.

Ovo je trinaesto izdanje nagrada koje dodjeljuje WWCOTY, tim od 63 žene automobilističkih novinarki iz 45 zemalja na pet kontinenata. Šest pobjednika po kategorijama prolaze u finalni krug ocjenjivanja kako bi se dobio ukupni pobjednik, a koji će biti objavljen na YouTube kanalu Ženskog svjetskog automobila godine u 00:00 (po novozelandskom vremenu) na Međunarodni dan žena 8.ožujka.

Proces glasanja i ove su godine provjerili revizori Grant Thornton, koji su uključeni u provjeru glasova od osnivanja Svjetskog ženskog automobila godine.

Kia Niro

Izvor:

Prostran, praktičan, siguran, jednostavan za vožnju, s nekoliko dostupnih ekoloških pogonskih sklopova (HEV, PHEV i BEV) i vrlo niskom potrošnjom goriva.

Play ponuda

Jeep Avenger

Izvor:

Jeepovo prvo 100% električno vozilo ima vrlo uspješan dizajn i izvrsnu terensku sposobnost unatoč tome što ima pogon na prednje kotače.

Citroën C5 X

Izvor:

Nudi izuzetnu udobnost, vrlo dobru prostranost i vrlo atraktivan dizajn. Dostupan s benzinskim i plug-in hibridnim motorima.

Nissan X-Trail

Izvor:

Ovo je veliki SUV s mnogo prostora u unutrašnjosti i mogućnosti izbora sa sedam sjedala. Učinkovit je na teškom terenu i nudi se s Nissanovom tehnologijom e-power.

Ford Ranger

Izvor:

Pouzdan, moderan i karizmatičan pick-up. S lakoćom se kreće po svakom terenu. Učinkovit je poput terenskog vozila, ali praktičniji zahvaljujući prtljažniku.

Play ponuda

Audi RS 3

Izvor:

Vrlo sportski model koji uključuje svu tehnologiju koju je Audi razvio u kružnim utrkama.