Play ponuda

KOJI JE VAŠ FAVORIT? / Bira se Ženski svjetski automobil 2023. godine: Za nagradu konkurira čak 59 modela! Pogledajte ovogodišnje kandidate

Image
Foto: Peugeot

Prošle godine, pobjedu za najbolji Ženski svjetski automobil godine odnio je Peugeot 308, a ovogodišnji ukupni pobjednik bit će objavljen 8. ožujka, na Međunarodni dan žena

10.1.2023.
9:28
Peugeot
Play ponuda

Članice žirija Women's World Car of the Year (WWCOTY) kreću s glasanjem za nagradu Ženski svjetski automobil godine. U prvoj rundi glasanja, 60 automobilističkih novinarki iz 44 zemlje svjetske zemlje bira između 59 automobila kandidata za nagradu koju svake godine dodjeljuje ovo udruženje novinarki.

Početno će odabrati pobjednike u šest različitih kategorija: urbani automobil, obiteljski automobil, velika limuzina, veliki SUV, sportski automobil i 4x4/Pick-Up. Automobili koji ostvare najviši rezultat u svakoj od kategorija, prolaze u sljedeću fazu glasanja nakon koje će se odabrati najbolji ženski svjetski automobil 2023. godine.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pobjednici u svakoj kategoriji bit će objavljeni 15. veljače, a ukupni pobjednik će biti objavljen 8. ožujka, na Međunarodni dan žena.

Cilj ove jedinstvene nagrade je prepoznati najbolje automobile godine i dati glas ženama u svijetu automobila. Kriteriji glasanja temelje se na istim načelima kojima se vodi svaki vozač pri kupnji vozila. Aspekti kao što su sigurnost, kvaliteta, cijena, dizajn, lakoća vožnje i utjecaj na okoliš, između ostalog, čimbenici su koje žiri uzima u obzir prilikom glasanja.

U žiriju isključivo žene

Ove su godine nagrade WWCOTY važnije je nego ikada, pošto se industrija suočava s velikim izazovima kao što su klimatske promjene i opskrba otežana krizom poluvodiča.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ženski svjetski automobil godine jedini je svjetski žiri sastavljen isključivo od žena stručnjakinja za automobilizam. Žiri je 2009. godine oformila novozelandska novinarka Sandy Myhre, koja trenutno obnaša funkciju počasne predsjednice, dok je Marta García izvršna predsjednica.

Osim odabira najboljih automobila godine, cilj udruženja WWCOTY je pružiti vidljivost ženama u svijetu automobila te pridonijeti da se glasovi žena čuju na svim kontinentima.

Podsjećamo, prošlogodišnji pobjednik bio je novi Peugeot 308, koji je prvo proglašen najboljim gradskim automobilom, a nakon toga i ukupnim pobjednikom za 2022. godinu.

Image
KOJI JE VAMA NAJBOLJI? /

Žene cijelog svijeta odabrale: Ovo je šest automobila koji im se najviše sviđaju, pogledajte kako izgledaju

Play ponuda
Play ponuda