DULJA I LAKŠA

NOVOST IZ OPELA: Nova Insignia stiže sljedeće godine, pogledajte kako će izgledati

Opel je već osvježio izgled ili zamijenio većinu aduta iz svoje game vozila, tako su već viđene nove generacije Astre i Corse, napravljen ‘facelift’ na Mokki, kao i novi modeli Adam i Karl, a vrijeme je sada stiglo da se isto dogodi i s Insignijom.

Udaljeni smo manje od godinu dana od izlaska nove generacije ovog modela na tržište, a RM Design nudi sada svoju verziju kako bi nova generacija najstarijeg modela ovog njemačkog proizvođača mogla izgledati.

Svojim elegantnim dizajnom, izmijenjenim prednjim dijelom na kojem se ističu dnevna LED svjetla, bitno izmijenjenim stražnjim svjetlima sve to djeluje inspirirano Monzinim konceptom. Budući da se očekuje dobra prodaja ovog jakog Opelovog aduta, velik je napor uložen u ideju smanjenja njegove mase koja bi trebala biti olakšana za nekih 200 kilograma.

Prodaja početkom sljedeće godine

Unatoč ‘programu mršavljanja’ modela, očekuje se da će on biti dulji petnaest centimetara i postavljen na međuosovinski razmak devet centimetara dulji u odnosu na postojeću verziju.

Opel Insignia trebala bi na tržište stići 15 cm dulja i 200 kg lakša
Opel Insignia trebala bi na tržište stići 15 cm dulja i 200 kg lakšaFoto: rmcardesign.com/

Novosti bi trebale stići i u izboru motornih jedinica, pa se spominje novi biturbo dizelaš pogonjen sa 118 kW, odnosno 160 konjskih snaga. Osnovne varijante vozila trebale bi u sebi imati 1.0-litreni motor, no potvrde informacije od proizvođača još uvijek nema.

Nova Insignia trebala bi biti predstavljena nadolazeće jeseni na pariškom salonu automobila, a prodaja započeti početkom sljedeće godine.

Povratak na Net.hr