LEGENDA SE VRATILA / Ovo je najnoviji Fiat 600e, poznate cijene po kojima će se prodavati u Hrvatskoj

Image

Za Fiat 600e u Red paketu opreme kupci će trebati izdvojiti 36.490 eura, dok je cijena modela u La Prima opremi 40.990 eura

Ines Brežnjak Jelušić

Ines Brežnjak Jelušić

Prati politiku, voli fotoreportaže i testira aute

22.3.2024.
21:10
VOYO logo

Na domaćem tržištu u četvrtak 21. ožujka 2024. predstavljen je električni automobil Fiat 600e, legendarni automobil u novom i modernom ruhu koji osvaja svojim modernim i atraktivnim izgledom.

Osim što privlači izgledom, auto privlači i talijanskom 'vibrom' kojom diše. Riječ je o filozofiji Dolce vita, koja je duboko utkana u talijanski stil života, ali i u samu marku Fiat. Fiat 600 "rodio se" 1955. godine te slovi za jednog od prvih obiteljskih automobila u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Iza njega je duga tradicija, a auto je do sada stekao status ikone. Dimenzijama se model 600e smjestio između Punta i modela 500X.

Nova verzija poboljšana je po pitanju unutranjeg i vanjskog izgleda, ali i dosega. Naime, s baterijom neto kapaciteta 51 kWh, Fiat 600e ima deklarirani doseg malo preko 400 kilometara, a u Fiatu kažu da automobil može prijeći i do 600 kilometara ako se vozi samo u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki detalji u njemu i na njemu jako su retro te podsjećaju na same početke ovog modela. Sjajan primjer toga je volan s dva kraka. U unutrašnjosti dominiraju moderni i nešto svijetliji materijali.

Image

Od nekih praktičnih detalja, valja izdvojiti središnji pretinac između vozača i suvozača koji je zapremnine 15 litara, modularan naslon za ruku i pretinac za boce te najveći prtljažnik u klasi zapremnine 360 litara (1231 litar s preklopljenim sjedalima), a koji u opremi La Prima ima podesivo (modularno) dno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata i cijena u Hrvatskoj

Kako bi život s Fiatom 600e bio zaista u duhu bezbrižnosti i opuštenosti, ovaj automobil ima i „svakodnevnu wellness terapiju“. Tri su komponente te terapije - terapija bojama interijera, odnosno ambijentalna rasvjeta koja dolazi u 64 različite kombinacije, grijana prednja sjedala i masaža na sjedalu vozača. Kombinirajući ove tri stavke, u Fiatu 600e osjećat ćete se opušteno i nakon najnapornijeg radnog dana. 

Image

U Hrvatskoj će Fiat 600e biti dostupan u paketima opreme Red i La Prima. U Red liniji opreme, kupci će na izbor imati tri boje, dok će u La Prima opremi moći odabrati između četiri boje iz talijanske prirode koje predstavljaju sunce, more, zemlju i nebo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se cijene tiče, za Fiat 600e u Red paketu opreme kupci će trebati izdvojiti 36.490 eura, dok je cijena modela u La Prima opremi 40.990 eura. Dobra je vijest da je 600e stigao netom prije poticaja tako da će se kada krenu poticaji moći nabaviti i po povoljnijim cijenama.

Image

Iako je za sada dostupan samo u električnoj verziji, početkom ljeta najavljen je i dolazak benzinca te mild hibrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Testirali smo Fiat 500

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo