Bez obzira što nam s toplijim vremenom odgovaraju laganiji deserti, čokolada je uvijek dobrodošla. Iako Ferrero Rocher torta ima i svoju nešto kompliciraniju inačicu, mi smo pronašle jednostavniji recept bez pečenja.
Za izradu ove bombastične torte trebat će vam nešto više sastojaka, ali je zato priprema vrlo lagana.
Sastojci
Za podlogu
- 300 g integralnih keksa (Digestive)
- 115 grama maslaca (rastopljenog)
- 1 žlica kakao praha
- 450 g kremastog sira
- 260 grama šećera u prahu
- 300 ml slatkog vrhnja
- žličica ekstrakta vanilije
- 5 Ferrero Rocher kuglica
- 75 grama rastopljene Nutelle ili bilo kojeg namaza od lješnjaka
- usitnjeni lješnjak za ukras
Priprema
Kekse usitnite što više te im dodajte rastopljeni maslac i kakao prah. Sve dobro promiješajte i smjesu stavite na dno okruglog kalupa za tortu. Zatim pomiješajte sir i šećer, a od slatkog vrhnja istucite šlag. Ferrero rocher kuglice isjeckajte i dodajte šlagu. Sve dobro promiješajte i u nadjev dodajte sir sa šećerom.
Na podlogu razmažite nadjev od sira i prelijte ga rastopljenog Nutellom. Na vrh poslažite Ferrero rocher kuglice i usitnjeni lješnjak te pustite da se ohladi u hladnjaku (ili kratko u zamrzivaču). Njam!