APSOLUTNE GLUPOSTI

U ovih sedam stereotipa o single ženama odmah trebate prestati vjerovati

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:24 14.10.2016 / Rubrika:
0

Da, stvarno je moguće biti single i sretna u isto vrijeme

Često se događa da o djevojkama koje nisu u vezi kruže prilično glupi stereotipi koji nemaju nikakve veze za stvarnošću.

Stvarno je moguće biti ispunjena i sretna čak i ako nisi u vezi, ali ponekad je i ženama samima u to teško povjerovati upravo zbog stereotipa koji ne prestaju.

Za početak je važno podsjetiti samu sebe da ne radiš ništa pogrešno ako imaš 28 godina i još uvijek nemaš partnera.

“Jednostavno si vjerna sebi. Otići na spoj, kao i vjenčati se, zapravo i nije toliko komplicirano. No učiniti to kako treba i prema vlastitim pravilima, onda kada si sigurna da je partner zaista prava osoba za tebe zahtijeva odricanje, trud i dosta vremena. Jer ne trebamo si dopustiti da živimo život onako kako nam diktira netko drugi. Trebale bismo život živjeti prema vlastitim pravilima i jednostavno ostati iskrene same sa sobom”, za Bustle je objasnila njujorška stručnjakinja za veze i autorica April Masini.

A ovo su neki od najčešćih stereotipa o single ženama koji su apsolutna glupost i trebaju nestati ovog trena:

1. One ne žele biti single

Neke su žene sretne što su same, jer su jednostavno tako odlučile.

“Neki ljudi jednostavno znaju da žele ostati single. Uživaju u slobodi i nemaju apsolutno nikakav problem s tim što propuštaju iskustvo veze. Ako si single, sretna i ne žališ ni za čim, sve je apsolutno kako treba biti”, tvrdi Masini.

I zato nemojte nikome dopustiti da vam neprestano nameće kako biste možda morale pronaći “onog pravog”, ako ste odlučile da ste upravo vi same sebi “onaj pravi”.

2. Previše su izbirljive

Ako ste single jer još uvijek niste pronašle nekog tko zadovoljava sve ono što tražite od partnera – to ne znači da ste izbirljive, nego jednostavno znate što (ne) želite. I to je u redu.

3. Očajne su

To što ste single, ne znači da je tako zato što nemate druge opcije. Da ste stvarno očajne zato što ste single, onda biste ušle u vezu tek toliko da budete u vezi. Tako da je ovo prilično kontradiktoran stereotip.

No, većina single žena, ali i muškaraca, nisu u vezi upravo zato što ne žele biti s nekim tek toliko da budu. Jer, zašto bi bili?

“Radije bih bila sama i u ugodnoj vezi sama sa sobom, nego zarobljena u disfunkcionalnoj, toksičnoj vezi s nekim drugim”, tvrdi Rosalind Sedacca, certificirana stručnjakinja za veze. I slažemo se s njom.

4. Ne znaju što žele

Ovo je zapravo potpuno pogrešno, jer samci upravo najbolje znaju što žele (ili ne žele).

“Morate znati naučiti što želite kao individualac, a ne u paru”, objašnjava psihologinja Nikki Martinez.

5. Prioriteti su im pogrešno posloženi

Ako ste single to automatski ne znači da ste fokusirane samo na karijeru ili na partijanje. A čak i ako jeste, to je vaše pravo. Jer prioriteti su tu da ih određujemo sami za sebe, a ne da nam ih netko drugi diktira, dokle god se znamo nositi sa svojim odlukama.

6. Ne žele djecu

Ako žena nije u vezi ili braku, ne znači da je apsolutno prekrižila mogućnost da jednog dana dobije dijete.

Postoji mogućnost posvajanja i još pokoji način da i single žene postanu majke, a ako one svoje dijete žele odgajati same, to je u redu.

7. Nesretne su

Ako je žena single, ne znači da provodi Valentinovo na kauču i plače na ljubavne filmove. Ako je odabrala biti single, onda je s tim odabirom i zadovoljna. I zato se apsolutno nikome ne biste trebale opravdavati oko svog izbora, bilo da je riječ o vezama, braku ili nećem trećem.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 08:24 14.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr