Mučno iskustvo

‘Probudila sam se, a suprug je stajao iznad mene s nečim u ruci. Godinama me drogirao i silovao’

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 07.04.2017 / Rubrika:
Foto: Marjan_Apostolovic/thinkstock
0

Sudac mu je dosudio tek kućni pritvor

Mandy Boardman nekad je imala divan život sa svojim suprugom i djecom. Da, bila je zauzeta poslom, ali bilo im je dobro. Sve je bilo, kako ona to kaže, ‘normalno’. No, kao svoj odgovor odvjetniku Donalda Trumpa koji je rekao da je “u redu silovati svoju suprugu”, sad je u eseju za Time odlučila ispričati svoju mučnu priču o tome kako ju je njen suprug godinama drogirao i silovao.

Sve je počelo kad je krenula biti užasno umorna iz dana u dan i kad je krenula zaboravljati stvari, nakon otprilike sedam godina braka, piše Cosmopolitan. Budila bi se s gorkim okusom u ustima, ili pak potpuno gola, dok je u krevet, prema svom sjećanju, zasigurno legla u odjeći. Kad se jednom probudila iz sna i vidjela da je njen suprug pokušava potajno drogirati, morao joj je sve priznati.

“Jedne večeri sam se probudila i moj je muž stajao iznad mene, a u ruci je držao nešto čudno i upaljenu svjetiljku koju mi je uperio u lice. Dok se pokušao odmaknuti od mene, sakrio je nešto ispod madraca. Nakon borbe, uspjela sam proviriti i vidjeti što je to sakrio. Pronašla sam bočicu napunjenu nekom mutnom tekućinom. Upitala sam ga što je to i što je radio s tim. Priznao mi je da je razmutio Xanax i Ambien i davao mi to kad sam spavala.”

Na mobitelu sam pronašla odvratne snimke

Ipak, nekako ju je uspio uvjeriti da sve to radi za njeno dobro i samo kako bi joj san bio što bolji. A onda je odlučila provjeriti njegov mobitel…

“U mobitelu sam pronašla nešto što će mi zauvijek promijeniti život. Bio je to video koji je moj suprug snimio, a na kojem je jasno vidljivo kako me siluje dok sam ja u potpunosti onesviještena. Ustvari, pronašla sam ukupno tri takva videa, i baš u svakom je izgledalo kao da sam mrtva. Uhvatila me panika”, napisala je Mandy.

Naposljetku ga je tužila i uspjela odvesti na sud, gdje je optužen za šest kaznenih djela klase B. No, usprkos tome što je počinio ovakav grozan zločin, Mandy je naglasila kako je od strane suca ipak naišla na veliku dozu skepticizma te je njen suprug na kraju svega pušten tek na kućni pritvor. Da, dobro ste pročitali, optužen je za šest kaznenih djela i nije dobio kaznu zatvora. Ni jedan jedini dan.

Prekršio je uvjete kućnog pritvora

“I dok mu je sudac davao taj dar bez zatvorske kazne, rekao mi je da je moj bivši možda bio čudan suprug, ali je bio dobar otac i da bih mu trebala oprostiti. Molim?? Rekla sam, oprostite gospodine, ali ovaj me čovjek silovao tijekom nekoliko godina. Silovanje ne znači da je on ‘čudan suprug’ – to znači da je kriminalac.”

Ipak, nakon dva mjeseca njen je suprug prekršio uvjete kućnog pritvora. Kazna mu je, ipak, istekla prije nekoliko mjeseci. “Napokon su ga poslali u zatvor, i to na pet godina. Prije nekoliko mjeseci su ga pustili na slobodu.”

Svoju je priču odlučila javno podijeliti kako bi se zakoni vezani uz silovanje u braku promijenili, jer su sada definitivno preblagi u gotovo svih 50 američkih saveznih država. “Ako nastavim govoriti o problemu silovanja u braku, možda će to pomoći i možda se napokon uvedu strože kazne za osuđene silovatelje. Ako moja priča pomogne samo jednoj osobi, onda je definitivno vrijedna pričanja.”

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:00 07.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr