Iznenadit ćete se

Ovih 5 anonimusa potpuno se otvorilo i priznalo kako je biti u dogovorenom braku

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 05.09.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Dogovoreni brak ne mora nužno biti loš i nesretan

Neki tradicionalni tok ljubavnih pitanja u životu glasi ovako: Upoznamo nekoga, zaljubimo se, hodamo, zaručimo se, a potom vjenčamo. Ali često zaboravljamo da život ne ide po špagi niti bi trebao ići. Prema statistici ABC News iz 2099., čak 60 posto brakova diljem svijeta zapravo je dogovoreno od strane roditelja.

Na popularnom Redditu otvorila se tema dogovorenih brakova, a nekoliko korisnika koji žive u njima podijelilo je svoja iskustva. Evo kako je biti u braku s nekim koga nisi prije poznavao, čak ni običnih mjesec dana…

1. “Jako sam zahvalna ocu što mi je našao sadašnjeg supruga.”

“Po rođenju sam Amerikanka, ali po podrijetlu Indijka. Za američke dečke bila sam previše Indijka, a za Indijce previše Amerikanka. Puno sam studirala, ali nisam izlazila na spojeve. Međutim, sastajala sam se s mnogim momcima s indijskih stranica za dogovaranje brakova, no niti jedan mi se nije svidio. Kada sam se približavala tridesetima, pritisak je samo rastao.

Vremenom sam odustala od pronalaženja partnera, ali moj otac je imao bolju ideju. Poslao mi je profil jednog muškarca i rekao neka ga proučim. Nimalo nisam bila zainteresirana, ali odlučila sam ipak poslati mail. Odgovor sam dobila mjesec dana kasnije. Rekao mi je da je želio novu godinu započeti sa mnom. Pričali smo neko vrijeme preko e-maila, zatim telefona, prvi put se vidjeli u veljači, a vjenčali se u ožujku.

Sada imamo već šestogodišnjeg sina, a njih dvojica su cijeli moj svijet. Jako sam zahvalna ocu što mi je našao upravo njega” — extremely_apathetic.

2. “Što god osjećam za njega je upravo ono što za mene ljubav jest.”

“Upoznala sam ga devetog u mjesecu, pristala na brak petnaestog, a vjenčali smo se dvadesetog. Progovorili smo doslovno dvije riječi i to u prisustvu njegove obitelji. Zajedno smo već 13 godina. Naš brak, kao i svaki drugi, ima svoje uspone i padove, ali se jako dobro slažemo. Pokušava me učiniti sretnom kako god može.

Vrlo smo dobri prijatelji i naravno, volim ga. Nisam imala iskustva s vezama, zato je za mene ljubav upravo ono što osjećam za njega” — Kittiesandunicorns.

3.”Ništa nije 100 posto savršeno, svađamo se tu i tamo kao svaki drugi par.”

“Svoju ženu sam upoznao u Chandigarhu u Indiji. Moj djed i njezin otac zajedno su služili vojsku. Kada su se naše obitelji susrele, ona i ja smo se pozdravili od tad se sve dogovaralo. Baš sam završavao fakultet, a ona je još bila u srednjoj školi.

Od tad je više nisam vidio dok nisam posjetio Indiju i tada smo počeli izlaziti. Vjenčali smo se nakon godine dana te se ona preselila u SAD. Nakon nekoliko godina dobili smo prvo dijete. U braku smo već 20 godina i mogu reći da smo jako sretni. Naravno da ništa nije 100 posto savršeno, svađamo se tu i tamo kao svaki par. Ali ona je svih tih godina bila stvarno predivna partnerica, a mislim da sam joj uzvratio” — city-of-stars.

4.”Toliko me usrećuje i zabavlja da sam pomalo depresivan ako ujutro ne mogu vidjeti njezino lice.”

“Imam 27, a moja supruga 26. Oboje smo liječnici te smo imali dogovoreni brak. Možda sam pristran, ali što se mene tiče, on nije mogao ispasti bolje. Borio sam se s društvenim prihvaćanjem i imao sam nisko samopoštovanje dok nisam upoznao jednu lijepu djevojku. Čak sam htio prekinuti zaruke jer me uhvatila panika da sve ovo neće upaliti. Ono što nisam tada znao jest koliko ću se zaljubiti u nju.

Doslovno je probudila dugo uspavanog čovjeka u meni i donijela radost i zabavu u moj život. Zato sam pomalo depresivan ako dan ne mogu započeti s njezinim licem pred mojim očima. Jako je volim” — Drdontlittle.

5. “Sretna sam s muškarcem za kojeg sam se udala, ali nisam zbog načina na koji se to dogodilo.”

“Naš brak dogodio se protivno mojim željama jer sam prvo željela završiti fakultet. Djevojke u mojoj zajednici ulaze u brak između 18. i 21. godine, a momci između 24. i 30. Već sam imala 22 pa su moji roditelji počeli paničariti. Pristala sam na zaruke, ali ne i na brak dok ne završim stomatološki fakultet.

Došla sam kući za jedan Božić, no roditelji me nisu puštali natrag.  Čak sam prijetila reći budućem mužu i njegovoj obitelji da sam prisiljena na brak. Nikada se nisam vratila na faks, a sadašnjeg supruga sam prvi put vidjela na zarukama.

Vjenčali smo se godinu dana nakon toga. Sretna sam s njim, ali nisam sretna zbog načina na koji se to dogodilo. Za mene je to isprva bio kompromis, ali sada ga volim i ne mogu zamisliti da sam s nekim drugim” — NinjaPyjama.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 13:00 05.09.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr