Četiri koraka

Ako te partner prevario i odlučila si mu oprostiti, evo što bi trebala napraviti prije toga

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 28.11.2017 / Rubrika:
Foto: Claudia Salazar / flickr
0

Nemojte samo tako olako prelaziti preko ovakvih stvari

Jedno je istraživanje stranice Ourtime.com nedavno pokazalo kako bi čak 42 posto odraslih ljudi oprostilo seksualnu prevaru svom partneru ili partnerici i to nam se čini kao ozbiljno ogromna brojka. No, svi oni koji se zaista odluče prevaru oprostiti i nastave vezu s partnerom koji ih je iznevjerio, trebali bi poduzeti ova četiri koraka prije finalnog oprosta. Evo koja su to četiri koraka i zašto su važna.

1. Razgovarajte o svemu

Kao i u svakoj drugoj situaciji, u ovoj je pogotovo važan iskren razgovor. Važno je da se osoba koja je prevarila od srca ispriča i preuzme odgovornost za to što je napravila i važno je da sa svojim partnerom ili partnericom iskreno razgovara o tome.

2. Slobodno pokažite ljutnju

Nemojte bijes zadržavati u sebi, nego sve što vas muči izbacite van. Imate pravo biti ljute i poludjeti, jer to što vam je partner napravio nije nimalo lijepo. Također, neka su istraživanja pokazala da pomaže i pisanje otvorenih i iskrenih pisama partneru u kojem ćete mu napisati sve što osjećate zbog toga što je napravio, a pomaže i, naravno, razgovor s prijateljima i najbližima.

3. Dogovorite se kako dalje

Nije baš tako lako krenuti dalje živjeti u vezi s nekime tko vam je bio nevjeran i tko je, osim s vama, spavao s još nekime. No, ako uspijete iskreno razgovarati i ako oboje odlučite ostati zajedno, važno je da se dogovorite kojim ćete smjerom dalje ići. Naravno, podrazumijeva se da osoba koja je prevarila mora prekinuti svaki kontakt s osobom s kojom je prevarila partnera ili partnericu.

4. Napravite pozitivnu listu

Uzmite list papira i na njemu ispišite sve pozitivne aspekte koje vidite i osjećate u vašoj vezi. Ako se okrenete onome što je lijepo, to će vam dati jedan potpuno novi pogled na vaš odnos s partnerom – i ako je on zaista bio iskren i obećao da se onakva grozna stvar više neće ponoviti, zajednička budućnost je moguća…

Ako pak shvatite da preko prevare jednostavno ne možete preći niti ste zadovoljne vezom u kojoj se nalazite, jedino je rješenje prekid, koliko god vam to u tom trenutku zvučalo grozno i teško. No, za vaše je dobro da se maknete iz okruženja koje vas guši.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 14:00 28.11.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr