DOBRO JE ZNATI

Ako i vi želite popraviti svoj seksualni život, razmislite o ovih nekoliko savjeta stručnjaka

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:57 12.10.2016 / Rubrika:
0

Stručnjaci tvrde da su ovo karakteristike koje krase seksualno zadovoljne parove

I dok nam se seksualne želje i aspiracije neprestano mijenjaju, uvijek je važno da budemo zadovoljni svojim seksualnim životom – neovisno o tome jesmo li u vezi ili slobodni.

Stručnjaci, vlasnici sex shopova i bračni terapeuti tvrde kako ovo prakticiraju parovi koji su svojim seksualnim životom iznimno zadovoljni, a možda biste se i vi mogli inspirirati:

Otvoreno pričaju o svojim seksualnim željama


“Smatram da parovi koji o svojim željama znaju razgovarati izvan kreveta imaju i bolji seksualni život u njemu”, za Romper objašnjava psihijatrica Celia Trotta.

Trotta tvrdi kako je iznimno važno da parovi mogu jedan drugome otvoreno pričati o svojim seksualnim željama, bilo da je riječ o informaciji koliko često im je potreban seks ili o tome što točno žele isprobati tijekom seksa.

Ako ste otvoreni i ne osuđujete jedan drugoga, vaš će seksualni život doslovno procvjetati.

Znatiželjni su oko partnerovih želja

Naravno da je prije svega važno da sami znate što volite u krevetu, ali jednaku važnost morate pridavati i partnerovim željama.

“Ako vam je ovakvo što novo, morate biti svjesni da je potrebno malo hrabrosti kako biste na glas izrekli ono za čime žudite. Čak i ako vam neki prijedlog vašeg partnera bude pomalo neobičan, pokušajte ga saslušati otvorena srca”, kaže bračna i obiteljska terapeutkinja Jill Whitney.

Također dodaje kako ne morate nužno jedan drugome ispuniti baš svaku seksualnu fantaziju, ali i sam razgovor o njima ponekad je sasvim dovoljan.

Eksperimentiraju s igračkama

Ako seksualni život tu i tamo malo zapaprite nekim seksualnim pomagalom ili igračkom, mogli biste si otvoriti nove vidike i otkriti neke dosad skrivene strasti.

Vlasnica jedngo online sex shopa, Taylor Henry, tvrdi kako ona i partner u početku nisu bili sigurni trebaju li koristiti kakva seksualna pomagala, no nikad nisu požalili što su ih ipak isprobali.

“Nakon što smo isprobali prvu igračku sve je krenulo samo od sebe. One su nam pružile stvarno mnogo kreativnosti i uzbuđenja, što nikad nismo očekivali od tih silikonskih predmeta”, kaže.

Spremni su na seks čak i kad su jako zaposleni

“Kad se više od osam godina bavite poduzetništvom, to vam ostavlja zaista jako malo slobodnog vremena. Tako da uvijek nađemo malo vremena za seks, između vožnje naše kćeri u školu i popodnevnih sastanaka, kako bismo smanjili mogućnost stresa koji bi nas taj dan mogao negdje dočekati”, objašnjava Henry.

I ovo će posebno znati cijeniti parovi koji imaju djecu i koji znaju koliko je svaka slobodna minuta, pa i sekunda, zapravo važna.

Shvaćaju da ne postoji tako nešto kao ‘normalan’ seksualni život

Svaki par ima drukčiji seksualni život i nijedan nije manje ili više normalan te ovisi o mnogo faktora. Ovisi o hormonima, stresu, menstrualnom ciklusu, slobodnom vremenu i još mnogo toga te se svatko mora prilagoditi svojim željama i obvezama što bolje može.

“Najvažnije je da ste i vi i vaš partner zadovoljni onime što radite. Umjesto da se fokusirate na to da se tjedno morate seksati što češće i da u krevetu morate izvoditi razne vratolomije, radije se fokusirajte na ono što vama najbolje odgovara, odnosno fokusirajte se na kvalitetu, a ne kvantitetu”, objašnjava Trotta.

Znaju smanjiti vrijeme provedeno na mobitelu kad su u krevetu

“Ono čega se zdravi parovi moraju držati navečer su jedan drugoga, a ne svojih mobitela”, tvrdi seksologinja Celeste Helbrook.

Osim mobitela, Helbrook predlaže da iz spavaće sobe maknete i televizore, kojima je ipak mjesto u dnevnim sobama.

Prihvaćaju činjenicu da je seks ponekad samo OK

Parovi koji žele zdrav seksualni život shvaćaju da seks ne mora uvijek biti ultragenijalan i ostavljati bez daha.

“Ako se razočarate kad shvatite da seks nije baš svaki put vatromet, možda ćete propustiti vidjeti da čak i kad je OK, i dalje je dosta dobar”, objašnjava Whitney.

Jer, nije sve u orgazmu. Ponekad je dovoljno samo uživati u ‘vožnji’.

Prihvaćaju i uspone i padove

Može se dogoditi da ponekad jedan od partnera, ili oboje, ne doživi orgazam tijekom seksa. A još je manje vjerojatno da ćete ga oboje doživjeti u isto vrijeme, dok je vjerojatnije da ćete ponekad jednostavno biti preumorni da biste uopće započeli seks. I to je sasvim normalno.

“Kada sve krene nizbrdo, nemojte to previše uzimati k srcu. Tako ćete samo stvoriti nepotreban problem i bit ćete pod pritiskom, što nikako nije seksi”, kaže Whitney.

“Seks sam po sebi nije cilj. Cilj je zdrava veza, u kojoj je seks taj (uglavnom) zadovoljavajući faktor”, dodaje.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 18:57 12.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest

‘Zbog seksa na radnom mjestu gotovo sam izgubila posao, ali nikad nisam požalila zbog toga’

"Počeli smo se ljubiti, što je ubrzo preraslo u pipkanje, a zatim sam mu otkopčala hlače i spustila se na koljena. Bili smo ondje gdje i trebamo biti iz čisto poslovnih razloga, tako da smo pomislili kako nikome nećemo nedostajati ako nas ne bude nekoliko minuta dulje. Ja sam bila za, a uzbuđivala me i ta mala doza opasnosti. Nekoliko trenutaka nakon čula sam kako se otvaraju ulazna vrata"

Povratak na Net.hr