MAK fest – Mladi, akcija, tolerancija u Koprivnici

MAK fest, peti po redu multi(sub)kulturni festival glazbe, filma, kazališta, edukacije te širenja tolerancije održat će se 28. i 29. svibnja u Koprivnici.

Zamišljen je kao dvodnevno događanje unutar svih prostorija Doma mladih Koprivnica (ukupno preko 800 m kvadratnih), te multimedijalnog centra KUGLA. MAK FEST mladima pruža edukaciju o bitnim problemima društva kao cjeline. Sukladno s time ovogodišnja tema biti će “Mladi, akcija, tolerancija”.

Uz edukativan dio festival nudi i zabavni program u obliku koncerata, kazališne predstave, glazbenih slušaona, filmskih projekcija, radionica, te predstavljanja udruga mladih iz županije i ostatka Hrvatske.

Na koncertu će nastupiti renomirani izvođači Hrvatske alternativne/mainstream scene dok će glazbene slušaone raspoređene po tzv. „florovima” prezentirati različitost glazbenog izričaja.

Održati će se i kazališna predstava “Galaktička krstarica Seljan brothers u epizodi: Svjetlost u Zidu tame” dramske grupe Studentskog esperantskog kluba Zagreb.

Kao i prošle godine pružit će se usluga besplatnog kampiranja za sve posjetitelje i to na lokaciji “Bašća” u Koprivnici.

Izvođači koji su potvrdili svoj nastup na ovogodišnjem izdanju su KUD Idijoti, Zadruga, Grupa Tvog Života, Shoot Me Wendy, Officer Down, Kandžija i Vlasta Popić.

Cijena festivalske ulaznice u pretprodaji je 65 kuna za oba dana i 40 kuna za jedan, dok će na dan festivala cijena biti 80 odnosno 60 kuna.

Povratak na Net.hr