Dva izvrsna benda, Dubble i Waitapu u Močvari

U subotu 17. studenog Trip to Zion kolektiv vas poziva na novu dozu Bass Explosion tuluma u Močvari, a za ovo izdanje pripremili su vam veliku količinu dub psihodelije u live izdanju!

Ugostit će dva izvrsna sastava, Dubble iz Zagreba, a njihovi članovi slove za hrvatske dub pionire. Njihov aktualni singl „Reci mi“ snimljen je u kolaboraciji s Yurijem iz ST!llnessa i svakako vrijedi vaše pažnje!

Uz Dubble, gostuje i izvrstan čakovečki bend Waitapu koji se stalno razvija spretno kombinirajući elemente duba, metala, post rocka, psihodelije i dubstepa. Waitapu plijeni pozornost gdje god se pojave, a vjerujemo da će održati i vašu razinu koncetracije na visokom nivou.

Cijena ulaznice je vrlo prihvatljiva za ova dva izvrsna sastava – 25 kuna prije ponoći, 35 kuna nakon. Uz ova dva sastava, očekuje vas još drum ‘n’ bass i dubstep zabava, a ostali izvođači će biti objavljeno naknadno.

DUBBLE
Članovi ex-Radikal Dub Kolektiva te Radikal Dub Soundsystema, hrvatski dub pioniri nastavljaju s produkcijom i live izvedbom heavyweight dub sounda u UK steppers dub/trance maniri. Duo čine: Dubolik (Dub Tunnel Studio/Records ) – live dub mix i Vanja O – klavijature, sintisajzeri, vokal, melodika. Prvo vinilno 10″ izdanje izašlo je na novoj etiketi “Dub Tunnel Records”, a kao gost se pojavljuje prekaljeni engleski roots reggae pjevač upečatljivog glasa, Echo Ranks, najviše poznat po angažmanu s britanskim Scoops labelom. Dubble donosi prepoznatljivi dub zvuk uz duboke, groovy bass linije začinjavajući ga ovaj put s novim elementima trancea i dubstepa, a sve to u „live dub act“ izvedbi spajajući klasično dub miksanje, uživo odsvirane syntheve, melodiku i vokal. Prije nekoliko dana izašao je njihov novi singl s Yurijem „Reci mi“ koji će službeno izaći na novoj Seasplash kompilaciji. Ne propustite poslušati njihov live act jer će nam sigurno priuštiti psihodelično dub proputovanje!

WAITAPU
Na sjeverozapadu Hrvatske, u Čakovcu, djeluje bend Waitapu. Dugogodišnji prijatelji, koji su se kalili u bendovima s hard core/metal/stoner predznakom, inspirirani djelom Jože Horvata o traganju za nepoznatim i rušenju barijera, po kojem su odabrali ime, odlučili su krenuti u istraživanje novih dimenzija zvuka i glazbenih stilova. Specifičan izričaj s karakteristčnim dubokim i mračnim duberskim bass udarima, gitarističke dionice u rasponu od ambijentalnih moduliranih delayem i tremolom do distorziranih riffova, uz energični repetetivni bubnjarski ritam, obojani su elektronskim zvukovima, semplovima i ponekim wobblom. Potencijal benda prepoznat je od francuske izdavačke kuće Fresh Poulp Records, pa su pjesme s odličnom produkcijom za koju je zaslužan Dubolik izašle u formi EP-a Bassonic Lodge, a na njemu se nalazi i Jah Billah-ova dub rekonstrukcija i dubstep remix talijanskog producenta Dzige. Uz nastupe na domaćim festivalima i susjednoj Sloveniji, u kolovozu su gostovali kao jedan od headlinera francuskog PsychoByDub festivala. Waitapu je bend koji se stalno razvija spretno kombinirajući elemente steppers duba, metala, trip-hop psihodelije, drum’n’bassa, dubstepa ipak ostajući prepoznatiljiv u svom mračnom izričaju, pa u očekivanju novih studijskih radova svakako provjerite glasine da ih je najbolje doživjeti na pozornici!

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr