22. i 23. studenog / Uskoro! 14. Zagreb VINOcom 2019.: Više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, slatkih delicija

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Četrnaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva održat će se: 22 i 23. studenoga 2019 godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade.

15.11.2019.
14:50
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Već 14. Zagreb VINOcom - Međunarodni festival vina i kulinarstva, održat će se u zagrebačkom hotelu Esplanade 22. i 23. studenog.

Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.

Ovogodišnja će se priredba održati na površini preko 3000 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novost ovogodišnjega festival je otvorenje nove dvorane Casino – podrum hotela Esplanade za izlagače i posjetioce. Kao organizatori u dvorani Casino smo priredili rapsodiju okusa pršuta i to prvi dan (22. studenoga):  pršut od crne slavonske svinje,  pršut od mangulice i pršut pata negra, a drugi dan (23.studenoga) će se rezati pršuti: dalmatinski, istarski i parma.

Očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vinocom i ove godine ostaje vjeran humanitarnoj komponenti festivala. Za programski sadržaj brinut će enogastro pisac Domagoj Jakopović Ribafish. Ostvarena sredstva od prodaje specijaliteta prigotovljenih na licu mjesta idu na račun udruge RokOtok.

Cijena jednodnevne ulaznice na dan iznosi 200,00 kn. Ulaznice za festival će biti dostupne za kupovinu na samom ulazu u hotel Esplanade. Festival je otvoren za javnost 22.11.2019. i 23.11.2019. od 11:00 do 18:00.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo