PRIČA OD KOJE SE LEDI KRV U ŽILAMA: / Nerazdvojne blizanke pričale tajnim jezikom i pokušavale ubiti jedna drugu

June i Jennifer Gibbons jednojajčane su blizanke koje su 14 godina provele na psihijatriji zbog svojih ubojitih i kriminalnih sklonosti.

5.9.2016.
12:31
Screenshot

Djevojčice su rođene na Barbadosu 11. travnja 1963., ali su odrasle u Walesu. Povijest ih je zapamtila kao Tihe blizanke jer su dugo vremena izbjegavale komunicirati s bilo kome osim međusobno te su razvile tajni jezik koji su samo one razumjele.

Djevojčice ne samo da su komunicirale tajnim jezikom nego su se i oponašale, kako u izgledu, pokretu i hodu. Razvile su i jeziv odnos ljubavi i mržnje zbog kojeg su ujedno bile i najbolje prijateljice i najveći neprijatelji. Njihovo rivalstvo često je završavalo nasiljem pa je tako Jennifer jednom gotovo zadavila June električnim kablom, a June je svoju sestru bacila s mosta.

Pokušaji da ih se razdvoji nisu završili uspješno jer su postale katatonične dok ih se opet ne bi spojilo.

Unatoč tome su pokazivale ozbiljne namjere da ubiju jedna drugu, a u tinejdžerskoj dobi počele su se baviti krađama, vandalizmom, konzumiranjem droge i alkohola, paležom...

Kada su zapalile jedan lokalni obrt, blizanke su poslane u psihijatrijsku bolnicu Broadmoor u kojoj su ostale 14 godina. Iako i dalje nisu željele razgovarati s drugim ljudima, napisale su brojne knjige u žanru fantastike koje su im služile kao mehanizam bijega od stvarnosti.

Njihov rad zaintrigirao je novinarku Marjorie Wallace koja im se uspjela približiti i zadobiti njihovo povjerenje. Zahvaljujući toj bliskosti, sestre su joj povjerile da samo jedna od njih može napustiti bolnicu živa.

Jennifer joj se povjerila da su se sestre dogovorile da ona mora umrijeti i da će June nakon toga početi komunicirati s ljudima i živjeti normalan život.

Tijekom boravka u bolnici djevojke su počele vjerovati da se jedna od njih mora žrtvovati kako bi druga nastavila normalan život. Za vrijeme premještanja u instituciju otvorenijeg tipa 1993., Jennifer je pronađena u nesvijesti.

Po dolasku u bolnicu preminula je od upale srčanog mišića, a kako u njezinom tijelu nisu pronađeni nikakvi otrovi i droge, njezina smrt je ostala tajnom.

Marjorie je nekoliko dana kasnije posjetila June i primijetila da se čudno ponaša. June joj je objasnila da je napokon slobodna jer se Jennifer konačno žrtvovala zbog nje.

Nakon smrti svoje sestre, dala je intervjue za nekoliko novina, a nakon nekog vremena je puštena iz bolnice i preselila se u blizinu svojih roditelja gdje živi i danas.

June se potpuno oporavila i prihvaćena je u zajednicu te živi spokojno i želi zaboraviti na prošlost.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali