Švedski sob
Kako je sob završio zapetljan za drvo? Isto kako to uspijeva i ljudima - bio je pijan. Naime, švedski sobovi poznati su po tome da se ujesen mogu napiti ako jedu puno fermentiranih jabuka.
Jedan pohlepni sob odlučio je da mu nisu dosta jabuke koje je pojeo s poda pa se pokušao popeti na drvo ne bi li dohvatio još malo jabuka.
Kako je tada već bio 'pod vidnim utjecajem alkohola', sobu su se poremetili planovi pa se sapleo oko stabla jabuke, a ljudi su ga fotografirali kako bi poslužio kao primjer svojim prijateljima iz životinjskog carstva zašto je prekomjerno konzumiranje alkohola loša stvar.
Životinju su na koncu oslobodili vatrogasci koji su savili stablo dovoljno da se sobo može pijano i posramljeno odšetati u nepoznatom smjeru.
Šišmiš
Fermentirano voće glavni je uzrok alkoholizma kod životinja, a to je tako i u slučaju šišmiša, koji se opijaju unatoč tome što postoje brojni grabežljivci voljni iskoristiti njihovu neopreznost kako bi ih se dočepali.
Kako bi dokučili zašto se šišmiši odaju pijanstvu iako bi ih to moglo stajati života, znanstvenici su testirali sposobnosti pijanih i trijeznih šišmiša te ustanovili da jednako kvalitetno obavljaju zadatke i da ili prebrzo razgrađuju alkohol ili imaju jako veliku toleranciju.
Nadamo se da testovi nisu uključivali upravljanje vozilom ili slovkanje abecede jer u tom slučaju bi alkotest trebao znanstvenicima, a ne šišmišima.
Tupaja
Jedan dio ovih malih sisavca obitava u Maleziji gdje se hrane nektarom koji ima koncentraciju alkohola od skoro 4 posto. Tupaje su nezasitne i znaju provesti cijelu noć hraneći se nektarom.
Ono što je fascinantno, i ne čemu bi im mogli zavidjeti mnogi ljudi, jest da uopće ne djeluju pijano nakon tolike konzumacije alkohola! U svojem su pijanstvu čak i korisni jer pomažu biljci čiji nektar piju u oprašivanju.
Eh, da su barem i ljudi jednako produktivni pijani, život bi bio puno manje stresan.