Play ponuda

ŠKOLA IPAK REAGIRALA / Nastavnica koja dolazi ispred učenika s grudima do pupka i dalje uvjerava da su prave: 'Identificiram se kao žena'

Foto: Društvene mreže

Situacija vezana uz srednjoškolsku nastavnicu postala je ujedno i predmet političkih rasprava

6.3.2023.
13:24
Društvene mreže
Play ponuda

Kayla Lemieux, 39-godišnja kanadska srednjoškolska profesorica, ipak je naposljetku poslana na plaćeni dopust nakon što je portal New York Post ustvrdio da laže kada govori da su njezine grudi prave.

Lemieux se prvi put u središtu medijske pažnje našla prije nekoliko mjeseci, i to nakon što su njezini učenici podijelili na društvenim mrežama snimke na kojima ju je bilo moguće vidjeti s grudima do pupka.

Međutim, Lemieux je tijekom nedavnog intervjua za The Post odlučno zanijekala da su protetske te kazala da je rođena interspolna.

“Ne nosim protetske grudi. Prave su. Moje stanje klasificirano je kao gigantomastija, što se također može nazvati makromastijom ili hipertrofijom dojke”, rekla je, ali i zatim priznala da ne može potkrijepiti svoje tvrdnje bilo kakvom liječničkom dokumentacijom.

"Identificiram se kao žena. Cijeli život sam se identificirao i izgledao kao muškarac, ali sam odlučio prigrliti tu drugu stranu sebe", dodala je tome Lemieux te porekla da je nedavno raskrinkana.

Naime, NY Post je prije nekoliko tjedana objavio fotografije muškarca kako vozi auto Kayle Lemieux i zatim šeće ulicom bez grudi, osobe koju su i susjedi identificirali kao kontroverznu nastavnicu, ali je Lemieux nastavila inzistirati na tome da čovjek sa snimke nije bila ona.

Play ponuda

"Protetske grudi zaporavo nosi vrlo rijetko. Stavlja ih kada ide predavati, ponekad kada ide u šetnju ili kada joj u posjet dolazi policija", potvrdio je novinaru jedan od susjeda.

Lemieux je počela predavati u srednjoj školi Oakville Trafalgar u Ontariju u rujnu 2022. godine, a nakon što se oko nje digla medijska prašina, mnogi su u školi bili izloženi prijetnjama.

Portal Toronto Sun piše da u ovom trenutku nema naznaka što slijedi, hoće li Lemieux biti vraćena na nastavu ili možda dodijeljena drugoj školi.

Bilo kako bilo, njezino provokativno odijevanje postalo je i predmetom žestokih političkih rasprava. Školski odbor okruga Halton prethodno je tvrdio da bi miješanje ili kritiziranje učiteljice bilo protivno Kodeksu ljudskih prava Ontarija, no sada se oglasio i ministar obrazovanja Ontarija Stephen Lecce.

Play ponuda

On je, pak, kazao za Toronto Star sljedeće: 'Roditelji Haltona su s pravom ogorčeni onim što se događa. Dobrobit djece trebala bi prevladati u svim našim prosudbama u školskim odborima i vladi", rekao je.

---

Play ponuda