manifestacija u vrbovcu /

Mirisi autohtonih jela: RTL-ova ekipa je provjerila 'kaj su jeli naši stari'

Mirisi autohtonih jela pripremljenih po starinskim receptima ovog su se vikenda širili Vrbovcem. Degustiralo se sve - od juha do kolača i domaćih rakija

28.8.2016.
19:00
VOYO logo

U Vrbovcu se svakog kolovoza izvlače  recepti stari stotinu godina. Za delicije se čeka u redovima. 

Uz hranu, Vrbovčani su ponosno prošetali narodne nošnje, ali i pokazali kako se nekad radilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukuruz se čisti u replici starog seoskog dvorišta, a sve se zalije čašicom domaćeg likera. 

A da nijedan recept za kolače i štrudle ne ostane zaboravljen, brine 
se baka Zdenka. Specijalitet su joj - palacke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krumpir se skuha, zdrobi, zamijesi i peče se na posebnoj peći, na tabli. Onda se namaže masti i posipa šećerom i to se pari gore na loncu toplome da su uvijek svježe i tople", otkrila je Zdenka Levatić iz Ivančana.

I mlade snage brzo su svladale naizgled komplicirane recepte.

Samo zbog ovog festivala hrane i pića, Vrbovcem kroz tri dana prođe nekoliko desetaka tisuća ljudi. S 36 godina dugom tradicijom najstariji je ovakav festival u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo