Play ponuda

JE LI REK'O DOBAR DAN? / Pune dvije godine vjerovali da imaju psa, a onda je 'pas' počeo hodati na dvije noge: 'Malo se bojim...'

'Pas' je imao nevjerojatan apetit te je jeo 'kutiju voća i dvije kante rezanaca' dnevno, a bilo im je malo čudno što je premašio 100 kg

28.2.2023.
9:49
Play ponuda

Psi su zasigurno jedne od najprivrženijih životinja na planetu, od džepnih psića do pasa koji bi se mogli mjeriti s vukovima. No, ovakvog psa još nitko nije vidio. Jedna obitelj koja je dvije godine uzgajala 'mastifa',  2018. doživjela je šok života kada su otkrili da njihov čudovišni pas uopće nije pas.

Prvi znak da s tibetanskim mastifom nije sve kako izgleda bila je njegova težina. Iako ovi veliki psi mogu doseći težinu i do 70 kilograma, ovaj 'pas' na kraju je premašio nevjerojatnih 100 kilograma. Drugi problem je bio kad je počeo hodati na stražnjim nogama.

Obiteljski ljubimac prvi je put ušao u njihove živote 2016. kada je žena po imenu Su Yun donijela životinju u svoje selo u Yunnanu u Kini.  Kako prenosi Independent, 'pas' je imao nevjerojatan apetit te je jeo 'kutiju voća i dvije kante rezanaca' dnevno.

Sve više sličio na medvjeda

Zatim, kako je vrijeme prolazilo, vlasnik ljubimca počeo se pitati je li to uopće tibetanski mastif jer je počeo sve više nalikovati medvjedu. "Što je više rastao, to je više sličio medvjedu", rekla je za China News. "Malo se bojim medvjeda."

Na kraju je nazvala vlasti i oni su potvrdili da su njezine sumnje točne. Žena nije uzgajala tibetanskog mastifa nego azijskog crnog medvjeda. Kako prenosi Sun, u Kini se životinje navodno prodaju za ogromne svote novca na crnom tržištu, gdje se koriste u tradicionalnoj azijskoj medicini i hrani. Kemikalija pronađena u medvjeđoj žuči, ursodeoksikolna kiselina, na primjer, koristi se za liječenje bolesti jetre i žučnih kamenaca.

Međutim, srećom po ovog medvjeda, prihvatio ga je Yunnan Wildlife Rescue Center. No unatoč tome što je tako dugo bio obiteljski ljubimac, osoblje je očito bilo toliko uplašeno što bi životinja mogla učiniti da su joj dali sedative prije transporta. Ipak, čini se da je selidba prošla glatko i medvjed sada živi svoj najbolji život.

Play ponuda

Su Yun nije jedina osoba u Kini koja je napravila ovu pogrešku. U ožujku 2018., drugi čovjek iz iste pokrajine navodno je učinio potpuno istu stvar nakon što je pronašao medvjeda u šumi i pretpostavio da je to pas lutalica te ga uzeo.