Španjolac Andres Canto, danas dvadesetogodišnjak, dosegnuo je neslućene dubine nakon što se prije šest godina posvadio s majkom. Ne, nismo greškom napisali dubine, još 2015. godine započeo je u dvorištu u inat kopati špilju.

Njegovu reakciju zapravo je izazvala jedna sasvim benigna svađa, a počela je tako što je za kaznu morao ostati kod kuće jer nije htio presvući odjeću kada mu je naredila da to učini.

Nevjerojatno, ali istinito, kopao je Canto svoju špilju iz dana u dan svaki put kada bi se vratio iz škole, pa napravio pravi podzemni bunker u kojemu danas ima bežični internet, stereo-sistem, grijanje, pećnicu i krevet.

U svom novom domu danas provodi najmanje pet sati dnevno, a uskoro ga planira obogatiti i jacuzzijem.

"Počeo sam to činiti i pomalo iz dosade, bio sam usamljen u susjedstvu. Isprva sam samo kopao da vidim koliko duboko ću dogurati, a kada sam shvatio da rupu mogu pretvoriti u mjesto za život, a bilo je to 2017. godine, pozvao sam prijatelja da s pomoću njegove pneumatske bušilice ubrzamo proces", kazao je u razgovoru za Insider Canto i naveo da je špilja danas duboka nešto više od tri metra.

Roditelji ni danas baš nisu oduševljeni idejom, ali zato jesu prijatelji koji svako toliko svrate na pivo.

Pogledajte u nastavku kako izgleda ta špilja.