Indonezija je u svijetu već prepoznata zbog svoje raznovrsne i izvrsne kuhinja, ali je vlasnik jednog restorana u Semarangu na otoku Java odlučio pristupiti serviranju hrane na još originalniji način.
Jamban cafe služi hranu u posudama u obliku čučavaca, dok gosti strpljivo čekaju na nju sjedeći na porculanskim WC školjkama.
Najveći specijalitet je bakso, lokalna verzija mesnih okruglica, koje plutaju u tamnom sosu, dok se u svijetlilijem dijelu čučavca nalazi bezalkoholni koktel.
Ukoliko vam dođe muka od sveg tog gastro-obilja, na ulazu visi veliki svežanj vrećia za povraćanje pa se možete slobodno poslužiti.
Osim što predstavlja zanimljivu turističku atrakciju, vlasnik objekta tvrdi da pokreće jedno vrlo važno pitanje – osiguravanje boljih sanitarnih uvjeta i stvaranje navike kod stanovništva da ih i koristi.
Kafe je posjetio i novinar BBC-a, a u priloženom videu prenosi dijelić atmosfere koja tamo vlada.