GODINAMA ČUVAO TAJNU / Zviždač iz američke vojske: 'Vidio sam tajnu bazu na tamnoj strani Mjeseca. Ostao sam potresen'

Image
Izvor: Shutterstock

Narednik je čekao 30 godina da otkrije svoju priču. Nedugo potom je poginuo u prometnoj nesreći

14.12.2022.
12:48
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zviždač iz američkih oružanih snaga tvrdu da je jednom vidio 'bazu' na tamnoj strani Mjeseca kada su ga doveli da pomogne popraviti neku neispravnu fotografsku opremu kasnih 1960-ih.

Bivši narednik američkih zračnih snaga Karl Wolfe čekao je 30 godina nakon navodnog incidenta da ispriča svoju priču, vezan uvjetima vojne tajne i svojom sigurnosnom razinom koju je stekao dok je radio u bazi zračnih snaga Langley u Virginiji, SAD, kao serviser preciznih elektroničkih fotografija za NASA-u.

Morao pomagati s opremom

Prema portalu Hows & Whys, rekao je da mu je šef rekao da dođe i pomogne s opremom u obližnjem objektu koja je bila slična opremi s kojom je navikao raditi. Kako je on bio jedina osoba u blizini koja je mogla pomoći, njegova je sigurnosna razina podignuta kako bi mu se omogućio ulazak. 

Rekao je da je ušao u objekt pun ljudi iz različitih zemalja, ne samo iz SAD-a. Wolfe je zatim odveden u mračnu komoru gdje se nalazila oprema na kojoj je trebao raditi. U sobi je bio još jedan čovjek, zrakoplovac. Proces popravka opreme bio je jedan od onih koji će mu dugo trajati.

Image
OTAPANJE LEDA NA ANTARKTIKU OTKRILO MRAČNU TAJNU? Teoretičari zavjera uvjereni: /

'To je Hitlerova tajna baza!'

Image
OTAPANJE LEDA NA ANTARKTIKU OTKRILO MRAČNU TAJNU? Teoretičari zavjera uvjereni: /

'To je Hitlerova tajna baza!'

Dio procesa uključivao je čekanje i dvojica muškaraca su počela razgovarati, a čovjek mu je rekao da su podaci NASA-inih kamera poslani na obradu u Langley, sjedište CIA-e, prije nego što su poslani u različite dijelove vojske na analizu. Ovdje mu je čovjek rekao da su nove slike pokazale strukture na Mjesecu za koje se činilo da ih nije bilo moguće napraviti prirodnim procesima. Zrakoplovac je navodno rekao: "Otkrili smo... bazu na tamnoj strani Mjeseca."

Čuvao tajnu 30 godina

Wolfe je rekao da je ostao "potresen" otkrićem pa je službenik američkog zrakoplovstva, koji je primijetio njegovu reakciju, ponovio: "Da, baza na tamnoj strani Mjeseca." Wolfe je dobio fotografije da ih pogleda i tvrdio je da može vidjeti geometrijske oblike i stupove koji izgledaju poput radarskih antena koje možete pronaći na Zemlji. Rekao je da je baza izgledala organizirano i planirano.

Wolfe tvrdi da je 30 godina pratio događaje tog dana jer je bio vezan svojim sigurnosnim odobrenjem, te je konačno ispričao svoju priču sve te godine kasnije. Godine 2018., u dobi od 74 godine, poginuo je u nesreći dok je vozio bicikl u Lansingu, New York.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču