Play ponuda

OTAPANJE LEDA NA ANTARKTIKU OTKRILO MRAČNU TAJNU? Teoretičari zavjera uvjereni: / 'To je Hitlerova tajna baza!'

Image
Foto: screenshot

Mnogi smatraju kako će Antarktik mnogo toga još otkriti u narednim godinama

10.3.2019.
8:49
screenshot
Play ponuda

Iako je Antarktik prekriven slojevima i slojevima snjega i leda to ne spriječava teoretičare zavjera da vjeruju kako se baš tamo krije nešto za što nitko ne bi trebao saznati.

Jedan korisnik Youtubea tako je uočio neobičan objekt dugačak 100 metara te je svoje otkruće podijelio s ostatkom svijeta.

"Ovo je u obliku podmornice. Ako pogledate vrh, možete uočiti da izgleda kao sivkasta boja čelika. Ovo je nešto što je napravio čovjek", kazao je teoretičar.

Ne radi se o ničemu neuobičajenom s obzirom na to da su čak 784 njemačke podmornice prijavljene kao potopljene ili nestale.

Unatoč tome, snimka otkrića izazvala je brojne reakcije, piše Daily star.

Image
LOV NA ADOLFA HITLERA: /

5 ludih teorija zavjere o tome što se zapravo dogodilo s nacističkim vođom

Image
LOV NA ADOLFA HITLERA: /

5 ludih teorija zavjere o tome što se zapravo dogodilo s nacističkim vođom

Mnogi smatraju kako će Antarktik mnogo toga još otkriti u narednim godinama, a neki naglašavaju kako je ovo dokaz da su nacisti bili povezani s ledenim kontinentom.

Tajna baza

Naime, veliki broj teoretičara zavjere vjeruje kako je baš tamo Hitler izgradio tajnu bazu.

Istina je da su Nijemci 1938. godine poslali tim istraživača na Queen Maud Land te su to dokumentirali, a sve ne bi li našli novu stanicu za izlov kitova s obzirom na to da su rebali novi izvor masti za proizvodnju margarina i sapuna kako više ne bi bili ovisni o norveškom izlovu kitova.

No nikakva baza, a ni stanica za izlov kitova nikada nisu sagrađeni, a prvi istraživački centar Nijemci su na tom teritoriju sagradili 1981. godine.

Play ponuda
Play ponuda