AKO 'MALI ZELENI' POSTOJE, ONDA SU TAMO / Znanstvenici identificirali mjesto gdje bi se mogli skrivati izvanzemaljci: Otkrili i razloge zašto još nismo 'naletjeli' na njih

Ako već znamo gdje bi se mogli skrivati, zašto još nismo naletjeli na izvanzemaljce?

14.7.2021.
23:03
Profimedia

Američki znanstvenici su, uz pomoć računalnih simulacija, uspjeli identificirati mjesto gdje bi se mogli skrivati izvanzemaljci. Ono se, kako kažu, vjerojatno nalazi u misterioznom središtu naše galaksije. Naravno, to ne znači da "mali zeleni" uistinu i postoje već samo predstavlja potencijal za daljnja istraživanja izvanzemaljskog života.

"Središta galaksija su obećavajući smjerovi u kojima trebamo ići želimo li doznati nešto više", napisali su znanstvenici sa Sveučilišta Columbia u svom nedavno objavljenom dokumentu. Objasnili su i kako su razvili računalne modele koji bi trebali otkriti kako bi se izvanzemaljski život mogao proširiti svemirom.

Za kolonizaciju galaksije milijardu godina

Pretpostavili su da njihova civilizacija koristi svemirske brodove koji se kreću brzinom usporedivom s našim svemirskim letjelicama (29 kilometara po sekundi). Postoji mogućnost da pronađu novo područje pogodno za život i koloniziraju ga u roku od 100.000 godina. Cijela galaksija mogla bi biti kolonizirana u roku od milijardu godina, piše The Sun.

Ove brojke se možda čine ogromnima, ali, kako ističu autori studije, Mliječna staza stara je 13 milijardi godina pa je ovo što se spominje tek mali dijelić u njenom "životu".

A zašto ih još nismo susreli?

Ako već znamo gdje bi se mogli skrivati, zašto još nismo naletjeli na izvanzemaljce? Kako istraživači tvrde, za to je puno razloga.

Moguće je da njihove kolonije, ako to i pokušaju, umru prije nego dođu do nas. Moguće je i da njihova civilizacija ne želi uspostavljati kontakt s drugima.

Rezultati ovog istraživanja mogli bi biti od pomoći i NASA-i koja će uskoro pustiti u pogon svoj svemirski teleskop James Webb. Njegova osnova zadaća bit će upravo potraga za znakovima izvanzemaljskog života.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen