Play ponuda

VIDEO: / Prodaje se obiteljska kuća koju opsjeda duh 14-godišnjakinje

shimmer fallback

Vlasnici obiteljske kuće u Punta Gordi na Floridi odlučili su prodati svoj dom koji opsjeda duh 14-godišnje djevojčice nazvane Scary Mary. Traže 1.59 milijuna dolara.

22.1.2014.
13:08
Play ponuda

Riječ je o kući izgrađenoj u viktorijanskom stilu i jedna je od istaknutijih nekretnina na Floridi. Kuća je sagrađena 1893. godine u Punta Gordi, a iako je tijekom godina nešto izmjenjena, neke se stvari nisu promijenile - kuća ima nekadašnjeg stanovnika koji odbija otići!

Prema dokumentima koje su ispunili bivši vlasnici kuće tijekom vremena čini se da se neobične stvari događaju u kući.

Međutim, sadašnji stanari, američka obitelj sa sedmero djece, tvrde da prisustvo duha nazvanog 'Scary Mary' nije toliko zastrašujuće.

Natalie Wynn, vlasnica kuće, tvrdi da duh četrnaestogodišnje djevojčice tretira kao i vlastitu djecu.

'Ona je dijete, vikala sam na nju kao što vičem i na ostalu djecu u kući', nadodala je.

Scary Mary je kći Jamesa Sandlinija, uspješnog biznismena koji je kuću sagradio 1893. godine. U obitelji se dogodilo nekoliko tragedija. Jedno je dijete umrlo samo tri dana nakon poroda. Sin Felix (11) preminuo je 1902. godine. James Sandlin umro je godinu dana kasnije i za sobom ostavio udovicu od 35 godine i troje djece.

Najupečatljivija nesreća dogodila se 1909. godine kad se njegova kći Mary Leah (14) zapalila dok je glačala rublje glačalom na plin, na trijemu kuće.

Vrišteći je istrčala na ulicu, njena odjeća je gorjela i susjedi su joj pokušali pomoći. Umrla je nedugo nakon nesreće.

Danas, nekih 105 godina od nesreće, njena prisutnost u kući se može osjetiti.

'Ono što smo mi čuli, većinom su koraci po hodniku i stepenicama', kaže trenutni vlasnik kuće Vandy Wynn, koji je kuću dao na prodaju za 1.59 milijuna dolara.

Kuća je djelomično renovirana, ali zadržana je njena originalnost.

http://WBBH.images.worldnow.com/interface/js/WNVideo.js?rnd=610125;hostDomain=www.nbc-2.com;playerWidth=596;playerHeight=400;isShowIcon=true;clipId=9744754;flvUri=;partnerclipid=;adTag=News;advertisingZone=;enableAds=true;landingPage=;islandingPageoverride=false;playerType=STANDARD_EMBEDDEDscript_EMBEDDEDscript;controlsType=overlayNBC-2.com WBBH News for Fort Myers, Cape Coral

Play ponuda
Play ponuda