TEORETIČARI ZAVJERA ODUŠEVLJENI: / Stanley Kubrick priznao lažiranje spuštanja na Mjesec?

Image
Izvor: Wikipedia

Na internetu je osvanula nova snimka na kojoj preminuli režiser svjetskog glasa Stanley Kubrick navodno priznaje kako je svih šest spuštanja na Mjesec bilo lažirano.

14.12.2015.
17:03
Wikipedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Milijuni širom svijeta promatrali su bez daha kako Niel Armstrong čini 'veliki korak za čovječanstvo', ali režiser Stanley Kubrick u snimljenom intervjuu, objavljenom 15 godina nakon njegove smrti, tvrdi kako se sadi o velikoj prijevari koju je orkestrirala američka vlada i NASA.

U dvosatnom videu Kubrick 'priznaje' kako su "Teoretičari zavjera bili u pravu, barem u vezi ovoga". Poznati filmaš djeluje jako ubuđeno tijekom snimanja ovog dokumentarca, čiji je autor T. Patrick Murray.

Intervju je ispresjecan raznim arhivskim snimkama i nije najjednostavniji za gledanje.

Kennedyjevo obećanje

Kubrick kaže Murrayu kako je cijela stvar postavljena kako bi se ispunilo obećanje bivšeg predsjednika Kennedyja o slanju čovjeka (i to Amerikanca) na Mjesec.

Autor poznat po Paklenoj naranči, Dr. Strangeloveu, i 2001: Odiseji u svemiru, otkrio je kako su slijetanja na mjesec njegova "remekdjela", na koja je istovremeno ponosan, i kojih se srami.

Intervju je navodno snimljen 3. ožujka 1999., samo tri dana prije režiserove smrti, a sam Kubrick kaže u snimci kako je intervju neka vrst proiznanja.

"Počinio sam veliku prevaru spram američke javnosti, koju ću sada otkriti, a koja uključuje vladu Sjedinjenih država i NASA-u, a to je da su slijetanja na Mjesec lažirana, sva su sletanja lažirana, a ja sam osoba koja je to snimila. Sve je totalna fikcija. Ovo je prijevara bez premca".

Režiser tvrdi da nije želio sudjelovati, ali, kako je tijekom snimanja Odiseje u svemiru stekao iskustvo u snimanju scena koje djeluju kao da su stvarno snimljene van Zemlje, NASA je inzistirala da upravo on bude autor spuštanja na Mjesec.

To nije Kubrick

Kibrickova udovica tvrdi kako je cijeli film izmišljen te da u intervjuu uopće niti ne sudjeluje Kubrick, već neki glumac, kojega Murray navodi kako da odgovara na pitanja. Tvrdi se da 'Kubrick' iz intervjua uopće niti ne liči na slavnoga režisera.

Ostaje nejasno i kako to da sovjetski sateliti, koji su pomno pratili svako putovanje na Mjesec, nisu javili kako se radi o laži.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču