Play ponuda

Proročanstvo kaže - smak svijeta je u subotu!

shimmer fallback

Prema nordijskoj mitologiji, puhanjem u drevni rog bog Hemidallr označio bi stotinu dana do kraja svijeta. Poznavatelji ove mitologije tvrde da vikinška apokalipsa pada na 22. veljače.

17.2.2014.
15:48
Play ponuda

Vikinzi su vjerovali da će smak svijeta, njima znan kao 'Rangarok', doći nakon tri hladne zime, a diljem cijeloga svijeta izbit će ratovi, koji će nagovijestiti apokalipsu.

Prema legendi, nestat će i Sunca i Mjeseca, zbog čega će Zemlju obaviti vječna tama. Stručnjaci za nordijsku mitologiju izračunali su da će se sve to dogoditi 22. veljače.

Danielle Daglan iz Norvik Viking Centra rekla je za MailOnline da su se u posljednje vrijeme zbili mnogi događaji koji bi ukazivali na to da je vikinška legenada o smaku svijeta istinita.

'U posljednjih nekoliko godina, imali smo najave majanske apokalipse, no sve je prošlo bez incidenta. Zvuk drevnog roga najbolji je indikator dosad da će se vikinška verzija smaka svijeta obistniti', uvjerena je Daglan, koja je i direktorica festivala Jrvik Viking Festival, koji završava upravo 22. veljače.

Play ponuda
Play ponuda