Play ponuda

OVO JE NAJSTRASNIJE MJESTO U EUROPI / Ukleti grad cije se ime ni Talijani ne usude spomenuti

shimmer fallback

Kruzi legenda da je ovaj gradic plodno tlo za radanje djece s anomalijama pa je tako zabiljezeno da su tamo dosle na svijet bebe sa dva srca ili tri para pluca

12.5.2015.
13:51
Play ponuda

Na jugu Italije nalazi se gradic Colobraro, poznatiji kao ukleti grad koji cak i Talijani zaobilaze u sirokom luku i ne usude se spomenuti njegovo ime.

Mjesto neobicnih nesreca

Kako pise Daily Mail, na podrucju Colobrara zabiljezene su i cudne, nikada do kraja razjasnjene prometne nesrece na cudnim zavojima.

Ipak, ovakva reputacija nije negativno utjecala na turizam u ovom mjestu koje je postalo prava turisticka atrakcija. Tako na ulazu u grad oni koji su skloni praznovjerju mogu da kupiti i amajliju koja ce ih sacuvati od zlih duhova.

Ime koje se ne spominje

Susjedni gradovi Colobraro zovu jednostavno "onaj grad", ne izgovarajuci na glas njegovo ime. Prica o prokletstvu stara je koliko i sam grad, a prvenstveno vuce korijene iz samog imena. Naime, porijeklo naziva Colobraro dolazi od rijeci "coluber" sto je latinska rijec za zmiju. Ipak, da je uklet "potvrdile" su i legende ciji su glavni akteri jedan odvjetnik i jedna vjestica.

Prica kaze da bogati lokalni odvjetnik nikada nije izgubio slucaj i imao je dosta neprijatelja. Za vrijeme jednog rocista na sudu, izazvao je sudbinu rijecima: "Ako kazem laz, neka padne luster". Upravo u tom trenutku luster je i pao i od tog trenutka ime odvjetnika je sinonim za lose stvari.

Isto tako, tu je i prica o vjestici koja govori o jednom antropologu koji je posjetio grad u namjeri da pronade zenu koja bi mu mogla skinuti urok. Nabasao je na mrsavu staricu koju su zvali "La Cattre", i pomislio da je ona ta koja mu je potrebna. Nedugo nakon toga, on i njegov istrazivacki tim postali su zrtve misterioznih nesreca.

Play ponuda
Play ponuda