Play ponuda

DUŠE POKOJNIKA / Otišao je odati počast poginulim borcima i fotografirao duha?! Mnogi tvrde da se i danas na tom bojištu čuje paljba

Image

Početkom srpnja 1863. godine u okolici Gettysburga je u tri dana poginulo više od 46 tisuća ljudi

13.6.2022.
9:23
Play ponuda

Upitate li američke stručnjake za paranormalne fenomene koje mjesto smatraju izrazito aktivnim na području SAD-a, odnosno prepunim duhova, većina će vam odmah spomenuti Gettysburg.

Ne čudi, 1863. godine u okolici tog grada u Pennsylvaniji odvila se jedna od najvećih bitaka u povijesti na prostoru Sjeverne Amerike, a procjene govore da je tijekom tri dana žestokih borbi tamo živote položilo više od 46 tisuća ljudi.

Vojska Unije u ta 72 srpanjska sata potukla je Konfederalce i usmjerila Građanski rat u svoju korist, a do danas je zabilježeno na stotine svjedočanstava da je duše pokojnih boraca još uvijek moguće vidjeti na sve strane.

Image
AMERIKANCI GA HTJELI UŠUTKATI /

Haker koji je upao u sustav NASA-e otkrio javnosti što je spoznao o izvanzemaljcima

Image
AMERIKANCI GA HTJELI UŠUTKATI /

Haker koji je upao u sustav NASA-e otkrio javnosti što je spoznao o izvanzemaljcima

Tako se neki dan i jednom korisniku Reddita učinilo da je imao posla s onostranim:

"Otišao sam posjetiti groblje kako bih odao počast i primijetio kako se nešto miče iza stabla. Fotografirao sam i dobio ovo. Moram priznati da je to bilo vrlo intenzivno iskustvo", napisao je uz objavu koja je prikupila više od stotinu komentara.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Da, posljednji put kada sam prolazio jednim od bojišta, čuo sam oko sebe korake i čovjeka kako izvikuje naredbe", odvratio mu je na to još jedan od potencijalnih svjedoka paranormalnog, dok se drugi Redditor na to nadovezao tvrdnjom da lokalni građani često na tom području čuju topove, pozive na marš ili paljbu.

Inače, kada smo već na temi Gettysburga i paranormalnog, jedna od najintrigantnijih snimaka svih vremena dolazi upravo iz jedne od tamošnjih šuma.

Zabilježena je prije puno godina, točnije 2001., u vrijeme kada se sa zapisima nije dalo baš tako lako manipulirati pomoću alata za obradu.

Ukratko prepričano, toga se dana jednoj obitelji učinilo da je u daljini promatrala vojnike kako marširaju te je to uspjela i snimiti.

Play ponuda
Play ponuda