Play ponuda

AMERIKANCI GA HTJELI UŠUTKATI / Haker koji je upao u sustav NASA-e otkrio javnosti što je spoznao o izvanzemaljcima

Image
Foto: Shutterstock

'Uspio sam izvaditi samo jednu fotografiju prije nego što je veza prekinuta, no u tim mapama bilo ih je tisuće', rekao je McKinnon

8.6.2022.
17:44
Shutterstock
Play ponuda

Gary McKinnon (56), britanski haker koji je početkom tisućljeća provalio u NASA-u, a zbog čega su Sjedinjene Američke Države tražile njegovo izručenje uz moguću zatvorsku kaznu u trajanju od 60 godina, potvrdio je za The Sun Online da ga je zaprepastilo što je sve pronašao u sustavu.

A, kaže danas, naletio je na tisuće fotografija vezanih uz nepoznate leteće objekte, među njima i na prikaz letjelice u obliku cigare zabilježene na satelitskoj snimci. Opisao je zapis kao krupan prikaz objekta u svemiru, koji je na sebi imao kupole čudnog oblika sa svih strana.

U sustavu NASA-e zatekao je četiri vezana foldera s oznakama "filtrirano", "nefiltrirano", "obrađeno" i "sirovina", ali budući da se u to doba spajao vezom od 56k, naprosto nije imao mogućnosti skinuti ih.

Image
ŠOKANTNO PRIZNANJE /

Časnik iz Roswella na samrti razjasnio legendarni NLO misterij: 'Prikrili su još jedno mjesto... Vidio sam tijelo izvanzemaljca...'

Image
ŠOKANTNO PRIZNANJE /

Časnik iz Roswella na samrti razjasnio legendarni NLO misterij: 'Prikrili su još jedno mjesto... Vidio sam tijelo izvanzemaljca...'

"Uspio sam izvaditi samo jednu fotografiju prije nego što je veza prekinuta, no u tim mapama bilo ih je tisuće", rekao je McKinnon, čija je osnovna namjera bila dokazati tvrdnje bivše zaposlenice NASA-e Donne Hare, koja je uporno upozoravala da su sa satelitskih snimaka često brisani dokazi o postojanju NLO-a.

Nakon deset godina iscrpljujuće pravne bitke, njegovo izručenje stopirala je tadašnja ministrica unutarnjih poslova Theresa May, koja je kao razlog navela to što McKinnon boluje od Aspergerova sindroma.

Uhićen je dva puta na inzistiranje Amerikanaca, 2002. i 2005. godine, a optužen je da je provalio u desetke računala američke vojske, mornarice, ratnog zrakoplovstva i Ministarstva obrane, kao i u daljnjih 16 NASA-inih računala.

Play ponuda
Play ponuda