Play ponuda

NIKAD OBJAŠNJENI MISTERIJI / Zločini i pojave zbog kojih ćete imati noćne more

shimmer fallback

Zastrašujuće priče prenose se s generacije na generaciju, a postoje i one za koje postoje dokumentirani dokazi njihove istinitosti.

26.3.2015.
13:44
Play ponuda

Kad je riječ o paranormalnim pojavama, većina ljudi će priznati da se više boje upravo tih pojava nego misterioznih zločina za koje nikada nije pronađen počinitelj. Neke od njih koje prenosimo su jednako strašne koliko i čudne.

Slučaj Doris Bither (po čijoj priči je i snimljen horor film The Entity) i dan danas je jedan od najpoznatijih u povijesti paranormalne zajednice. Majka trojice sinova i kćeri, tvrdila je da je žrtva konstantnog fizičkog zlostavljanja i silovanja tri entiteta. Poznato je da je u mladosti zlostavljana od roditelja i kasnije od partnera te da je i ona sama zlostavljala svoju djecu. Odala se alkoholu i lijekovima, a liječnik Barry Tarf i njegov suradnik Kerry Gaynor vodili su istragu o navodnim paranormalnim pojavama. Postavili su kamere u njezinom domu te u prisutnosti 30-tak ljudi, Doris je počela dozivati svoje zlostavljače. Uskoro se u kutu sobe u zelenkastoj magli počeo formirati torzo muškarca. Do kraja njezinog života 1999. godine, nikada nije razjašnjeno što se događalo u njezinom domu.

Slučaj fioziterapeutkinje po imenu Teresite Basa, koja je ubijena Chicagu 21. veljače 1977. godine. Njezino beživotno tijelo pronašli su vatrogasci koji su došli ugasiti požar u njezinom stanu. Prostorija je bila zadimljena, a nasred nje je ležao gorući madrac. Ispod njega golo tijelo Base, probodeno nožem, a ono što je ustanovljeno obdukcijom, Teresita je bila djevica. Policija je tapkala u mjestu, a jedini svjedok bila je sama Teresita Basa. Nakon godinu dana, u bolnici u kojoj je radila Basa, djelatnica Remy Chua tvrdila je da joj se prikazao duh Base. Ubrzo se počela ponašati čudno, drugačije nego inače, a njezina obitelj i suprug, tvrdili su da se ponaša kao Basa. Pjevala je pjesme koje ne poznaje, padala bi u trans, a čak je i progovarala na španjolskom kojeg nije znala te istim glasom kao Basa. U jednom svom transu navela je da ju je ubio bolničar s koji je radila - Allan Showery. Policija je pretragom stana pronašla osobne Teresitine predmete, a ni policijski dosje mu nije išao na ruku. Showery je priznao zločin.

Carissa Glenn, 18-godišnja djevojka, dok je živjela u Britaniji u gradu Cornwall, živjela je u stanu za koji se šuškalo da je u njemu umrla djevojka koja se objesila. Tvrdila je da osjeti prisutnost neobjašnjive sile. Također, imala je i dugu povijest mjesečarenja, a njezini najbliži znali su da ima vrlo 'žive' snove. Njezina majka je otkrila kako je Glenn imala sve češće noćne more te da je sanjala kako vješa samu sebe. Nakon noći partijanja, vratila se u stan i legla u krevet. Sljedećeg jutra pronašli su je obješenu.

Daleke 1973. godine, dječak Greg Garrett igrao se u svom dvorištu u Illionsu kad ga je odjednom nešto napalo. Prema opisu, nije ga napalo ljudsko biće već čudovište. Tada je započela priča o Enfield hororu. Točnije, napadi su postali učestali, a svi koji su bili žrtve tog bića opisali su ga isto: tri noge, visine oko 152 cm, ruke nalik onima u T-rexa i crvene oči koje svijetle u mraku.

Muškarac Terry Cottle 1995. godine ubio se pucnjem u glavu. Kako je bio donor organa, njegovo srce pripalo je 57-godišnjem Sonnyju Grahamu. Kad je Graham sreo udovicu svog donora kako bi joj zahvalio, zaljubio se u nju. Oženili su se 2004. godine, a nakon četiri godine, Sonny se ubio na isti način kao i Terry.

Novinar Brian Bethel opisao je svoj susret s dvojicom neobičnih dječaka dok je jedne ljetne večeri sjedio u automobilu na parkiralištu kina. U jednom trenutku pojavili su se dječaci, stari otprilike između 9 i 12 godina, od kojih je jedan samo šutio, a drugi molio Briana da ih pusti u vozilo i poveze kući, jer su navodno zaboravili novac za kino. Brian je osjetio naglu navalu straha i nelagode čemu je doprinjeo i zapovjedni ton dječaka. U jednom trenutku primjetio je da djeca nemaju bjeloočnice već da su im oči potpuno crne. Fenomen ili tek legenda, ali znan kao Djeca s crnim očima. Dječak je postao jako ozbiljan i uporan te zahtjevao da im dopusti ulazak u automobil jer inaće ne mogu ući. Prestrašen, Bethel je upalio auto i krenuo s parkirališta, a kad se okrenuo, dječaka nije bilo.

Play ponuda
Play ponuda