Play ponuda

NAJVEĆI NLO MISTERIJ: / Koja je prava istina oko pojave izvanzemljaca u Roswellu?

Image
Foto: Pixabay

Jesmo li sami u svemiru? Koja je prava istina oko Roswella? ”Postoje samo dvije mogućnosti. Prva je da jesmo sami u svemiru. Druga je da nismo sami u svemiru.

6.5.2021.
22:28
Pixabay
Play ponuda

Sigurno ste čuli za slučaj Roswell, priču i kolijevku moderne ufologije. Prije ovog slučaja, postojali su mnogi dokazi i primjeri posjeta izvanzemaljskog života Zemlji.

Slučaj Roswell je naziv za događaj koji se dogodio 1947. godine u Novom Meksiku. Početkom srpnja 1947. godine dogodio se pad lebdećeg objekta koji se srušio kraj gradića Roswell. Tragove metalnih krhotina pronašla su dva farmera William Brazel i Dee Proctoro koji su sljedeći dan odmah obavijestili lokalnu policiju. Šerif je s događajem upoznao bojnika Jessea A. Marcela, obavještajnog časnika iz zrakoplovne baze Roswell koji je pokupio ostatke rasutog materijala. Bojnik je odmah uzeo nekoliko manjih predmeta i uputio se u bazu.

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

Kad je tamo došao, njegov zapovjednik Walter Haut je dao službeno izvješće za javnost da se uistinu radi o nečemu što nije vojno ni s ovog svijeta. Ta izjava je bila potvrđena od još nekoliko vojnih službenika u roku od nekoliko minuta. Lokalnu radio postaju su doslovni preplavili pozivi iz cijelog svijeta.

Ubrzo je završen očevid na poginulim članovima posade, a opis je išao: visina od 115 - 130 centimetara, glava je velika u odnosu na prsni koš i udove, mozak je veći od ljudskog, glava i tijelo su bili bez ijedne dlake, oči su velike i duboke, utonule, razmaknute i blago nakošene. Nisu opažene ušne školjke, postoje samo nezaštićeni otvori, nos je bezobličan, nosnice istaknute blagim izbočinama, usta su im veoma mala, nema funkcije otvora kroz kojeg se unosi hrana, nokti na prstima su malo duži, koža je sivkaste boje, krv ne nalikuje na ljudsku ni po boji ni po sastavu. Riječ je o neidentificiranom spolu.

Image
SNIJEG NIJE, A NISU NITI LABUDOVI: /

U Pentagonu priznali da nemaju pojma što im je okružilo ratne brodove, snimka NLO-a doprla do javnosti

Image
SNIJEG NIJE, A NISU NITI LABUDOVI: /

U Pentagonu priznali da nemaju pojma što im je okružilo ratne brodove, snimka NLO-a doprla do javnosti

Na letjelicu se i pucalo

Što se tiče materijala od kojeg je napravljena letjelica, materijal se nije mogao rezati. Kad bi se napravila neka udubina, ona bi odmah nestala. U letjelicu je, u svrhu istraživanja, ispaljeno je i nekoliko metaka koji su se odbili od materijala.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zatim je bojnik Marcel pozvan na press konferenciju za javnost gdje je dana izjava da se radi o najnovijem meteorološkom balonu i da se ne radi o ničemu senzacionalnom. Bojnik Marcel je ostao šokiran jer nije smio dati nijednu izjavu. Čak je i posramljen od javnosti jer nije prepoznao da je riječ o najobičnijem balonu. Nakon što se vratio u bazu, zatekao je pravo opsadno stanje. Nekoliko stotina vojnika je opkolilo cijelu bazu i nitko nije smio ući niti izaći bez odobrenja zapovjednika baze. Svi novinari su grubo izbačeni iz baze. Dan kasnije, William Brazel dao je izjavu da se zabunio i da je sve krivo protumačio te da se ne radi o ničemu neobičnom.

Početkom 1947. godine Amerikanci su otpočeli operaciju 'Mogul'. Operacija se sastojala od puštanja meteoroloških balona u zrak, a zapravo se radilo o posebno sofisticiranim balonima koji su mogli postići vrlo velike visine. Trebali služiti i kao detektori mogućih sovjetskih atomskih pokusa. Pokus je bio prekinut 1949. godine. Tijekom slučaja Roswell, vlada je pad objekta htjela prikazati meteorološkim balonom jer je operacija 'Mogul' bila pod najstrožom tajnošću i nisu ju smjeli nikako razotkriti.

Po iskazu nekih svjedoka o tom slučaju koji tvrde da su vidjeli tijela izvanzemaljaca, rekli su da su tijela imala na sebi neka čudna odijela. Što se tiče samog Roswella, postoji oko 300 svjedoka. Sumnjivo je i što su dana dva izvještaja - u prvom je potvrđeno kako je pronađen leteći disk, a drugi je stvar pobio s mišlju da je riječ o meteorološkom balonu. Sumnjivo je što su uništeni svi dokumenti o cijelom slučaju. Neki teoretičari ističu činjenicu kako je neposredno nakon događaja izmišljen tranzistor pa misle da je tranzistor donio taj brod koji se srušio u Roswellu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Prema mišljenju nekih, letjelice su se srušile zbog jakih radarskih signala koje su im omele komande za letenje. Teško je povjerovati da je vojska, da bi prikrila razne tajne pokuse, izašla u javnost s pričom da se zapravo srušio leteći tanjur iz svemira i očekivala da će reakcija javnosti nakon toga biti nikakva. Dogodilo se suprotno, a potraga za istinom traje i danas.

Play ponuda
Play ponuda