Play ponuda

Jezive priče o ukletim kućama iz kojih su vlasnici bježali glavom bez obzira

shimmer fallback

Priča o duhovima i ukletim kućama ima bezbroj, no one najstrašnije koje nalikuju pravim hororima skupio je na jedno mjesto paranormal.about.com.

3.1.2014.
13:02
Play ponuda

Kuća obitelji Proctors

Obitelj Proctors je u svom domu u blizini Tynesidea u sjevernoj Engleskoj počela u jesen 1934. primjećivati neobične događaje. Počelo je neobjašnjivim zvukovima koraka i zviždanja, a potom su krenula ukazanja. Bijeli lik nepoznate žene prvo su na njihovom prozoru vidjeli susjedi, a potom su ga po kući počeli viđati i članovi obitelji. Bestjelesno lice pojavljivalo se i na stepenicama i izgledalo je kao da nadgleda obitelj. Kako bi provjerili istinitost priča, lokalni liječnik Edward Drury odlučio je u kući provesti noć u društvu kolege T. Hudsonsa dok su vlasnici bili odsutni. Dury je već nakon sat vremena čuo korake i kašalj, a u jedan sat poslije noći vrata ormara su se otvorila, a iz njega je izašla sablasna žena u bijelom. Obitelj je još nekoliko godina živjela u kući, nakon čega se iselila. Kuća je kasnije srušena.

Ukleta kuća Frances Freeborn

Frances Freeborn uselila se 1981. u kuću u kojoj je preminula njena prijašnja vlasnica Meg Lyons. Kad se Frances uselila, kuća je bila još prepuna osobnih stvari preminule žene, čak su i ormari bili puni njene odjeće. Neobjašnjivi događaji krenuli su kad je Frances počela renovirati kuću. Ona je sva vrata zatvarala prije odlaska na spavanje, a svako jutro našla bi ih širom otvorena. Svjetla bi se palila dok je ona bila izvan kuće, a da se događa nešto zaista paranormalno, nova vlasnica bila je uvjerena nakon što je objesila jednu sliku na zid. Sutradan je našla sliku na podu, kao da ju je netko odložio. Vratila ju je na zid, ali ista stvar se dogodila i sljedećih pet dana, sve dok sliku nije stavila na drugo mjesto. Neobjašnjive pojave postale su intenzivnije kad je godinu dana kasnije odlučila renovirati spavaću sobu. Na kraju je sve eskaliralo jezivim otvaranjima prozora, nakon čega je žena pobjegla iz kuće u spavaćici.

Duh starice

Da nije baš najpametnija ideja zafrkavati se na groblju, na svojoj koži otkrila je mlada Britanka koju Society of Psychical Research naziva samo gospođica A. Samo nekoliko noći nakon što je s društvom gazila po grobovima, njenu kuću počeo je opsjedati duh starice. Prvu noć je pomislila da je staricu koja je sjedila u stolici pored njenog kreveta samo sanjala, no ispostavilo se da je to bio samo početak noćne more koja joj se događala na javi. Nakon toga je staricu često viđala u kući, nekad i po danu. Ona ju je pratila iz prostorije u prostoriju i lebdjela iznad nje. S vremenom su njena iskustva postala još strašnija. Tek nakon što joj je nepoznata sila počela savijati ruke dok je kuhala čaj, shvatila je da joj želi nauditi, te je sve ispričala majci. A kad je iz zida počela curiti voda, a vodoinstalater nije našao nikakav kvar, u cijelu priču počeo je vjerovati i njen otac. No, najjezivije je tek uslijedilo. Djevojka je jedan dan pala u trans i počela govoriti da je ona kći francuskog doktora iz 1800. godine i savijati vilice samo dodirom prstiju.

Nakon svega obitelj se iselila, a djevojka se samo jednom vratila iz znatiželje, što nije bila pametna odluka. Posvjedočila je kasnije da ju je nešto uhvatilo za vrat i počelo gušiti, ali se uspjela otrgnuti i pobjeći.

Imanje Mackie

Ovaj slučaj, iako se dogodio davne 1695., dobro je dokumentiran i ima na desetke svjedoka iz ove škotske zajednice. Obitelj Mackie živjela je na imanju koje je bilo na glasu kao ukleto, ali oni nisu imali problema sve dok ih jedan dan nije zasulo kamenje i predmeti koje je bacala nevidljiva sila. Obitelj je zatražila pomoć župnika, koji je i sam na svom dolasku iskusio zlostavljanje od strane nevidljive sile. No obitelj nije odustajala čak ni nakon što ih je nepoznata sila iznosila iz kuće i nakon što su požari na imanju izbijali sami od sebe. Okupilo se pet svećenika kako bi napravili egzorcizam na imanju. Kamenje ih je zasulo, a neki od svećenika su posvjedočili i da ih je nešto uhvatilo za noge i podignulo u zrak. Nakon dva tjedna čuli su glas koji im poručuje da će ih mučiti do utorka, a tako je i bilo. Nakon utorka se sve smirilo, piše paranormal.about.com.

Play ponuda
Play ponuda