Play ponuda

MISTERIOZNE STRUKTURE USRED SIBIRA: / Nuklearni otpad, raketni silosi ili nešto puno, puno zlokobnije?

Image
Foto: Screenshot

Izvanzemaljske nastambe ili uzletišta, silosi za balističke rakete ili tek bizarna prirodna formacija.

31.8.2017.
23:53
Screenshot
Play ponuda

Leteći nad Sibirom pilot je uočio neobične kružne jame, poredane u prilično pravilne četverokute. Neki su bili ispunjeni vodom, a mnogi prekriveni mahovinom. Strukture se vide i na Google Earthu, a kada su na kanalu Secureteam pregledavali okolno područje, nekoliko kilometara dalje našli su i neobične uzorke usječene u šumi.

"Izgleda kao naselje, s velikom ulicom iz koje se šire manje, no nigdje u blizini nema ničega. Možda je u pitanju sječa drva ali uzorak je prilično neobičan", navodi su u videu u kojem dali i točne koordinate kako bi sami provjerili područja (63°46'39.70"N 44°37'7.66"E za 'naselje' i 63°46'33.04"N 44°34'20.92"E za jame).

Komentatori ističu kako su možda posrijedi rupe od silosa za balističke rakete iz sovjetskog doba, drugi nagađaju kako je pitanju odlagalište toksičnog ili nuklearnog otpada ili stari poligon za treniranje.

No neki postavljaju pitanje zašto bi se trošilo toliko novaca da se tako nešto smjesti usred ničega te nagađaju kako nije toliko nevjerojatno da su u pitanju i tragovi aliena.

Play ponuda
Play ponuda